| lolista a întrebat:

Cum imi pot recapata motivatia?
Am slabit 5 kg si mai vreau cam inca 5, insa nu mai am deloc motivatie si deseori incep sa mananc din nou dulciuri, chiar daca apoi ma uit in oglinda si nu imi place deloc ceea ce vad.Ma streseaza cand vad ca la 15 ani, cam toate fetele sunt slabe si mananca ce vor fara sa se gandeasca la calorii si etc...nu stiu cum as putea sa slabesc aceste 5 kg, ba chiar imi e frica ca o sa pun kg in plus...

8 răspunsuri:
| croissant a răspuns:

Incearca sa iti faci un program. De exemplu in weekend alegi cand fie sambata fie duminica sa uiti de dieta si nu uita de sport mult sport. Motivatie? Spune-ti tie insati ca vrei sa te simti bine in pielea ta. Gandeste-te si mananca cat mai sanatos. Bafta!

| AndaAlexandra a răspuns:

La 15 ani sunt sigură că nu arăți atât de rau, dar asta este perioada in care adolescenții incep sa se simtă judecați de ceilalți pentru felul în care arata. Poate că motivația ta nu e suficientă. Poate că ar trebui sa te gândești la ceva mai important pentru tine care sa te facă să te focusezi și să îți dorești cu adevărat să slăbești. Sa te gândești de ce faci asta și pentru cine. Daca nu o faci pentru tine și o faci pentru alții e trist.
Încearcă să faci sport sau mișcare. Sunt sigură că te-ar ajuta.
PS: Înainte sa bagi dulciuri in gura, gândește-te la consecinte (cum te fac sa te vezi in oglinda și cum te fac sa te simți după ce le-ai mancat).

| Anca32 a răspuns:

Sa slăbești nu înseamnă diete drastice etc. Ideea este ca poți sa mănânci ideal 3 mese pe zi și în timpul meselor bea apa cu lămâie, aceasta strânge stomacul și da senzația de sațietate. Sora mea cu asta a slăbit 20 kg în 2 luni. Bafta

| Cosmin86 a răspuns (pentru Anca32):

Si nu ti se pare mega-nesanatos sa slabesti 20kg in 2 luni?

Acum sora ta probabil e o plata, fara nicio forma si poate si cu pielea lasata.

| RAY a răspuns:

Treaba cu slabitul e astfel, cand slabesti rata metabolica se duce in jos, adica cand slabim avem nevoie de mai putina energie, logic o masina mica are un consum mai mic ca o masina mare, e vorba de fizica, e legea termodinamici, tu ai slabit 5 kg rata metabolica s-a dus in jos,acum o sa te ingrasi daca consumi in plus, ca sa slabesti trebuie sa maresti energia consumata prin sport sau sa manci mai putin, pentru mentinere iti pastrezi stilul de viata, simplu, nu e asa multa teorie, calorile sunt unitati de energie, ele ori sunt consumate ori depozitate, ca nu o sa dispara asa din senin, e cand mancam dulciuri fructoza vine metabolizata 50% iar 50% depozitata ca grasime la ficat = asta duce la ficat gras, diabet gradul 2, grasimi in sange, cancer, hipertensiune, infart, fructoza este metabolizata mult mai bine 80% dar creste glicemia super mult asta duce la diabet, in concluzie zaharul inseamna moarte, are si glucoza si fructoza, chiar ocazional creaza dependenta, ficat gras

pentru motivatie, sfaturi intra aici https://sa-slabim-impreuna.blogspot.com/

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Obsesia legată de corp consumă energie inutilă.
Dacă ai reușit să slăbești atât este o performanță temporară.
Mai degrabă să te concentrezi la un program de sănătate pe termen foarte lung, care să îți asigure o sănătate optimă.
Nu te lua după celelalte fete. Mănâncă ce vor, dar până când? Sunt slabe, dar până când.
Idei despre cea mai bună alimentație găsești pe această suită de videoclipuri.
https://www.youtube.com/watch?v=zBlQDjGV_Fk&t=6s
După ce le vizionezi pe toate, să te întrebi ce vrei.
Apoi cu decizia, să aplici. Motivația este o rezultantă a unei lupte pentru a alege. Apoi vei fi complet diferită de celelalte fete, și nu te vei uita tu la ele, ci se vor uita ele la tine.

| Anca32 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este o plata? pentru ca nu s-a înfometat ci a mâncat multe fructe și legume proaspete pe lângă apa cu lămâie.Nu i-a rămas pielea lăsată ci e mai sănătoasă da nu e ok poate sa slăbești atât de mult dar dacă o faci sănătos mai ales ca ea avea depuneri de grăsime pe ficat care i au cauzat probleme nu e asa rău

| Paul754880338 a răspuns:

Ceea ce cauti tu, nu are legatura cu slabitul neaparat. Mai degraba as spune ca esti in cautarea a ceea ce se numeste consecventa si disciplina. Din pacate, asa cum probabil ai observat, raspunsurile, desi unele din pline de bune intentii nu te duc in forma fizica in care ai vrea sa fii.
Ce trebuie sa faci este sa te intrebi pe tine cat de mult iti doresti si cat de mult esti dispusa sa faci pentru a atinge acea forma fizica.
Ca sa fiu mai exact, diferenta dintre caloriile consumate si cele ingerate se numeste echilibru homeostatic. Este cam prea dificil sa le numesti, sau sa le estimezi in cifre, dar rezultatul este mai usor de citit in oglinda. Deci, ai mancat putin cam mult azi? Atunci ai grija sa nu se repete asta si maine si sa nu devina obicei, apoi trebuie consumate acele calorii in plus, prin miscare ( sport). E simplu, nu?