Salut. Cel mai probabil in urma tuturor antrenamentelor. Unde se depune foarte mult efort, la fel si munca. Eu, sportiv fiind, a fost foarte greu la inceput sa ma integrez. Dar, cu cat depui mai mult efort, cu atat mai mult poti duce. In timpul antrenamentelor inveti si cum sa fugi corect, ca nu trebuie sa alergi pe toata talpa, ci pe pingea(adica partea din fata a talpii)
Bineînțeles că iau și vitamine și suplimente aprobate de agenția națională antidoping, dar și antrenament pe măsură
Trying not to be hater, așa că plec de la premisa că ai maxim 12 ani și îți explic:
Sportivul o să-l găsești definit prin niște cărți de biochimie ca fiind "normal de excepție". Deci nu vorbim de oameni "normali", adică non-sportivi. Că nu iei oameni din fața televizorului și îi pui pe teren. Deși ai să găsești oameni care nu sunt sportivi, dar fac sport, care ies la fotbal cu prietenii și pot alerga mai mult de 15 minute.
Însă nu e vorba de un secret, e vorba de sport, de antrenament. Fotbalul presupune efort mixt, asta înseamnă combinație de aerob+anaerob. Mai explicit: anaerobul e ăla intens, sprintul ăla ca să ajungi la minge de exemplu. Aerobul e alergarea mai "relaxată", chiar ajung să meargă în unele faze.
Deci, ca să rezumăm, ei în primul rând nu aleargă 90 de minute. În funcție de post și de ligă, vorbim în principiu de valori sub 10km pe meci. Dacă vrei, poți face 10km în 90 de minute doar mergând. În al doilea rând, cum am zis și mai sus, nu au mereu efort intens. Iar în ultimul rând, se antrenează fix pentru acel efort specific. Dacă nu ar fi diferență între ei și omul de rând, ar fi o problemă.
cipri1999 întreabă: