Cand ai spus " niste proteine de pe net ", aici deja intri la categoria suplimente.
I-ati gainer, cel mai bine pentru tipul tau somatic.
Intr-adevar ca, cu street workout nu faci nu stiu ce masa, decat daca faci exercitiile cu greutate atarnata de tine (dipsuri, flotari, geno, etc )
Cel mai bine e sa-ti iei un gainer.
Cat despre mancare, incetineste-ti metabolismul.
Sunt alimente care accelereaza metabolismul (grapefruit spre exemplu) si alimente care incetinesc metabolismul ( untul de arahide ), Cauti pe net mai multe legate de metabolism ca sa pricepi ca daca m-as apuca sa explic ar dura ceva..pana si pricepi, desigur.
Pune mana si mananca daca vrei sa cresti, trebuie sa ai undeva la 2g proteine/kg corp, 2-5g carbo/kg, si 1g grasimi/kg.
Niste vitamine iarasi ar fi bune, pentru inceput.
Ce ar trebui sa mananci : carne si orez alb, astea pentru inceput, dupa care derivam la lactate, oua, cartofi, peste etc.
Stabileste-ti un plan de antrenament pe 4 saptamani sa zicem, Sa ai aproximativ alte exercitii in fiecare saptamana. (Adauga greutate suplimentara la ele )
Incearca noi moduri de executie, super-seturi, drop-seturi, etc.
Sunt multe principii si metode de la sala de forta pe care le-ai putea aplica in parc.
Si minim 8 ore somn (seara).
Programul meu de antrenament cam asa suna : Incep cu tractiuni:pentru spate si normale, dipsuri, dupa care si flotari, la final abdomen si picioare.Cate 6 seturi de cate 6 repetari minim fiecare.Si normal ca adaug dificultate mai mare la fiecare exercitiu odata evolutia mea bineinteles.Cand m-am apucat prima oara daca faceam 3 tractiuni eram parfum.Si gainerul cum il folosesc, ce contine? Nu am mai auzit pana acum.
E clar ca nu sti ce-i ala program de antrenament, muschii cresc in pauza nu cand ii antrenezi.
Program de antrenament se face pe zile spre exemplu :
Luni -Piept+triceps
Marti -Picioare
Miercuri-abdomen
Joi -Spate
Iar de aici poti sa jonglezi, la unele grupe poti sa faci de 2 ori pe saptamana, gambele spre exemplu etc.
Depinde de cum stai cu corpu`, care-s punctele slabe si care-s cele bune.
Gaineru` e un supliment (sub forma de pudra/praf ), cu proteine, carbohidrati, amidon din porumb, creatina, etc.
Cu alte cuvinte lucruri care favorizeaza depunerea de masa musculara si incetinirea metabolismului.
Gainerul doar il torni in shaker, 1 cupa dupa antrenament si-l bei, cu apa/lapte/suc de fructe.
Antrenamentele fa-le controlat si corecte, concentreaza-te pe partea negativa ( cand faci tractiuni, te tragi in sus, ajungi cu gatul la bara, iar pana sa vi jos, in pozitia initiala, fa sa dureze 3-5 secunde, deci sa ti in forta totul. (Repetari negative, cu alte cuvinte )
Urmareste asta. Poate o sa te ajute. https://www.youtube.com/......tps?/watch
Este vorba de alimentatie si antrenament. Iar eu din cum te-ai caracterizat tu as spune ca tipul tau somatic este unul ectomorf...E mult mai bine decat sa scriu romane.