Sunt multe exercitii, ai nevoie de :
- forta generala ( impins cu haltera, presa militara, tractiuni, mersul fermierului, etc. )
- forta specifica ( rotatori, antebrate, exercitii pentru incheietura, exercitii pentru priza, etc. )
Gasesti pe net exemple pentru fiecare, fa-ti un program. Eu fac 4 sedinte / sapt forta generala si o sedinta forta specifica, la un club de skandenberg, la mese speciale.
Flotarile sunt bune dar pentru skandenberg eu consider ca sunt foarte bune tractiunile deoarece antreneaza foarte bine bicepsul!
La skandenberg trebuie sa ai putere si rezistenta in antebrat si incheietura, nu in biceps. Si pentru antebrat poti face http://www.topculturism.ro/exercitii-antebrate/ inheietura va creste cu timpul.
La un meci de skanderberg iti trebuie spate si triceps ca tu trebuie sa impingi din umar iar acolo trebuie forta!
Impingi din umar doar daca faci "push", care e o tehnica riscanta.
mai bine tragi, nu impingi ( gen hook sau top roll )
Am uitat să te întreb ceva. De ce tehnica „push" e riscantă? Dacă e folosită în mod greșit îți poți rupe cotul sau mai știu eu ce? Am văzut mulți la televizor care folosesc push.
Si daca e folosita un mod corect iti poti rupe cotul
In tehnica aia tragi pe cot, trebuie sa ai oasele tari. + ca daca te intoarce repede si nu ai timp sa te repozitionezi iti rupe mana.
Incearca singur, intra in pozitie de push si trage in sensul opus sa vezi ca mana n-are unde sa se duca ( decat daca se rupe ).
Poti face push controlat la antrenament ( unde ii zici adversarului sa nu traga, doar sa te tina ) ca sa-ti intaresti cotul.