Sport, sport, sport si iar sport. Ah si sa stii ca in majoritatea cazurilor copiii au cam aceiasi inaltime ca parintii, bunicii, deci nu te astepta sa atingi 2 metri daca ei nu au depasit 1.80.
Cu ajutorul sportului (Baschet, inot), ai sanse sa te inalti mult mai mult decat tatal tau, datorita faptului ca esti in crestere. Pana la varsta de 17-20 de ani, te dezvolti, asa ca nu iti fa griji inca de la varsta asta, vei creste sigur!
Mult succes!
Te rog sa gandesti ca un om normal, adica sa gandesti logic, sa nu te iei dupa toti.
Uite o informatie din anatomie:
Corpul are o inaltime prestabilita, care va fi atinsa intr-un anumit moment(daca nu este oprita de un factor extern, cum ar fi presiuni foarte mari pe coloana vertebrala, etc).
Momentul in care aceasta inaltime va fi atinsa, nu este bine specificat, dar se poate aproxima pana la varsta de 18-24 de ani.
Exista oameni care nu au mai crescut de la varsta ta, exista chiar un om care a avut 1.40(sau 50, nu sunt sigur) la varsta de 19 ani, iar pana la 24 de ani, a crescut la 1.90.
Sunt foarte multe cazuri, dar per total, trebuie sa astepti, o sa vezi tu peste cativa ani daca esti mai inalt sau nu decat tatal tau, poate o sa fiti egali, poate il depasesti, sau poate o sa fii mai scund ca el.
Nu stiu daca am retard, dar sindromul tau e Down
Eu îți recomand să te apuci de baschet. Am făcut și eu doi ani de baschet (prin clasa întâi) iar acum, la 14 ani, am 1, 80m (precizez ca sunt fată)
Oho, o sa ma apuc si eu, o sa dea rezultate