anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum se joaca poker cu 2 carti? Cea mai detaliata primeste funda.
Dar cum se joaca poker cu 5 carti? Cea mai detaliata primeste funda.

Răspuns Câştigător
| AlabalaAnonim a răspuns:

Primesti 2 carti:
Pasuri
* Decizi daca vrei sa intrii in joc - decizi daca intrii in joc sau nu(costa suma bani)
* Se dau 3 carti jos - controlezi daca ai pereche ceva si decizi daca continui sau nu (la fel costa o suma de bani fie ca da cineva "raise"(ridica suma) tu trebuie sa dai "call"(platesti suma ceruta de el)
*Se da a 4-a carte - la fel decizii daca ramai in joc sau nu, platesti daca ti se cere
* Se da a 5-a carte - se arata cartile pe fata si castigatorul ia tot

Am uitat sa precizez: si tu poti da "raise"(ridicarea sumei) daca ai carti bune si esti sigur ca castigi, adica scoti banii din adversari

Cu 5 carti
Pasuri
*Primesti 5 carti - le controlezi, te hotarasti sa pastrezi de la 2-5 carti, poti da maxim 3 carti jos
* Dai 3 carti jos si primesti 3
* Se arata cartile, cel cu mana cea mai mare castiga

3 răspunsuri:
| alex205 a răspuns:

Poker cu 2 carti sau Texas Holdem

1 - Dealer

Jocul incepe prin a desemna care este Dealer-ul urmatoarei maini. Aceasta se face prin rotatie si jucatorul care este considerat dealer este marcat cu litera "D". In urmatoarea mana, dealer-ul va fi jucatorul din stanga actualului dealer si asa mai departe.

2 - Blinduri

Primii 2 jucatori din stanga dealer-ului (marcat cu litera D) vor face pariurile de small blind, respectiv big blind.

3 - Pre-Flop

Fiecare jucator primeste cate 2 carti, iar primul jucator care are dreptul sa actioneze jucatorul de langa cel ce a stabilit big blind. Fiecarui jucator prezent la masa ii va veni randul, iar actiunea pe care o va putea intreprinde poate fi una dintre cele 3: call (a paria o anumita suma), fold (a abandona mana) sau raise (a plusa). Fiecare jucator trebuie sa plateasca blind-ul + eventualele plusari pentru a vedea primele 3 carti. In cazul celui ce a realizat small blind, va trebui sa plateasca doar jumatate din big blind (cealalta jumatate a platit-o cu small blind) + eventualele plusari realizate pana i-a venit randul. Ultimul care poate actiona este cel ce a realizat big blind-ul si va putea sa realizeze: call (a plati pentru a vedea urmatoarele 3 carti), fold (a abandona mana), re-raise (a re-plusa).

4 - Flopul

In aceasta etapa se vor intoarce primele 3 carti comune pe masa, iar toti jucatorii care nu au dat fold in etapa anterioara, vor putea sa inceapa o o noua sesiune de pariuri. Actiunile ce pot fi intreprinse sunt urmatoarele: check (a pasa jocul mai departe), fold (a abandona mana), raise (a plusa).

5 - Turnul

Se intoarce a 4-a carte comuna si ca si in etapa precedenta are loc o noua sesiune de pariuri, bineinteles pentru cei care nu au dat fold.

6 - Riverul

Se intoarce si ultima carte si are loc ultima sesiune de pariuri, care se termina in momentul in care unul dintre jucatori pariaza, iar ceilalti platesc suma ceruta (call), fara a mai da re-raise. In acest moment jucatorii isi intorc cartile primite si se stabileste castigatorul pot-ului adunat in urma sesiunilor de pariuri.

Iti recomand sa joci pokerstars.netwinking

| alex205 a răspuns:

POKER 5 carti

1. Câte 5 cărţi sunt împărţite fiecărui jucător, cu faţa în jos.
2. Urmează apoi prima rundă de pariere, începând cu primul jucător aflat la stânga Big Blind-ului.
3.Fiecare jucător schimbă un număr de cărţi între 0 (nu schimbă de fapt nici una) şi 5 (schimbă toate cărţile primite), începând cu primul jucător activ aflat la stânga Big Blind-ului.
4. Urmează apoi a doua rundă de pariere, începând cu primul jucător aflat la stânga Butonului.
5. Cărţile jucătorilor rămaşi în joc se întorc pe faţă pentru a determina câştigătorul mâinii (dacă este necesar).