| shoriceludebiblioteca a întrebat:

Daca am 13 ani si 50 de kg si daca fac abdomene zilnic si corect o sa mi se vada patratelele in cam 1 luna si ceva? Multumesc.

15 răspunsuri:
| laur_8083 a răspuns:

1 luna? laughing glumesti happy poate 3-4 daca te tii.mult succes

| UNfriendLY a răspuns:

Depinde cate repetari faci intr-o serie si cate serii, si cate tipuri de exercitii pentru abdomene faci. in principiu 3 luni.

Răspuns utilizator avertizat
| UNfriendLY a răspuns (pentru shoriceludebiblioteca):

Faci prea putin. uitete pe youtube la abs workout. sunt 5 tipuri de exercitii pentru abomen, 4 serii 30 repetari fiecare. (sau dupa timp) in 1 luna iti apar patratelele.

| Cosmin86 a răspuns (pentru shoriceludebiblioteca):

Nu, o sa te supra-antrenezi. Abdomenul se lucreaza o data pe saptamana, maxim de 2 ori.
Recomand asa :
- 4 serii de abdomene, 20 de repetari. Daca poti mai multe, adaugi o greutate.
- 4 serii la aparatul de crunch, 20 de repetari
- 4 serii ridicari de picioare din atarnat, 20 de repetari

Asa lucrezi abdomenul, si partea superioara si cea inferioara.

Depinde, fiecare om are alt genetic... nu au toti aceleasi rezultate urmand acelasi antrenament.
Dar ar trebui sa vezi progrese din 2 in 2 luni. Eu zic o perioada sa iei in greutate ( masa musculara + grasime ), atunci faci patratele, sa zicem 3 luni si apoi 1-2 luni de slabire, sa dai jos stratul de grasime sa se vada, prin mult cardio ( alergat, inot, etc. ). Dar sa ai si o dieta bogata in proteine, ca altfel nu faci muschi + ca o sa-i arzi odata cu grasimea al cardio.
Ca o regula generala nu poti sa pui muschi fara grasime si NU poti sa arzi grasime fara muschi... in schimb poti sa arzi mai multa grasime decat muschi.
Ciclizand perioadele ( de masa si de definire ) o sa ajungi sa ai patratele tari si definite, adica vizibile.

Nu am zis de sala, poti alerga pe stadion. Cauta exercitii pentru abdomen de lucrat acasa si fa pauza 2 zile intre antrenament. La un antrenament baga 4 serii pentru partea de sus si 4 pentru partea de jos, cu pauza de 90-120 de secunde intre ele.

| CodrinValentin a răspuns:

Dureaza cam 2 luni -2 luni jumate.big grin
Dar merita:Xhappy

| sweetgirl13 a răspuns:

Sigur dureaza mai mult de o luna dar nu-ti bate capul cu patratelele de la varsta asta!

| cioanca a răspuns:

Nu ii asculta pe asti ca astia nu o facut in viata lor abdomene
daca faci 150 in fiecare seara si 50 de flotari ai la patratele de te saturi

| neluioan a răspuns:

Nu,ai nevoie de celputin 4 luni