| Matttei a întrebat:

Dacă am 15 ani, am 183 cm, practic handbal și merg la sală, pot crește până la 195 cm? Tatăl meu are 185 cm, iar unchiul meu a avut 2 metri.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Oricum vei mai creste dar sala nu te ajuta, pe cand handbalul da.
Mergi la sala doar pentru ca e la moda sau asa simti tu nevoia?

| Matttei explică (pentru darrio2007):

Sunt un tip mai slab, iar antrenorul meu îmi spune că nu am suficientă forță. Fac sală de 5 luni, dar merg doar o dată pe săptămână pentru că nu am timp. Totuși, mă antrenez cu un antrenor și mă simt mult mai puternic. În timpul liber fac și flotări corecte acasă.

| darrio2007 a răspuns (pentru Matttei):

Ok.

| darrio2007 a răspuns:

P.S. Nu te lua dupa „medicul" care ti-a raspuns aici că sportul nu ajuta la cresterea in inaltime. Cred ca e veterinar.

| Violleta2022 a răspuns:

Asta nu stie nimeni cat mai cresti, depinzand nu doar de genetica mostenita de la parinti dar si de anumiti hormoni de crestere influentati de hrana ta zilnic si de sportul pe care-l practici.
Tu faci un lucru bun si unul rau: handbalul ajuta la cresterae si dezvoltarea armonioasa a corpului pe cand sala inhiba cresterea in inaltime. De aceea sa nu este recomandata copiilor, fiindca blocheaza cresterea copilului.

| doctorandus a răspuns:

Sportul nu inalta. E doar un mit. Vezi https://www.tpu.ro/......la-16-ani/

| AdeA1991 a răspuns:

Gena cu siguranta exista in familie, insa mai conteaza ce se intampla si pe partea mamei.

Se zice ca daca dublezi inaltimea pe care ai avut-o la varsta de doi ani afli ce inaltime o sa ai la maturitate.

| MihaiAlexandru11 a răspuns:

Depinde doar de genetica și totuși sa ai o alimentație bună pentru ca corpul tău sa se înalte. Evita fumatul, dulciurile, bautură, sucurile și cipsurile.Mananca carne slaba, adică carnea de pui și trebuie sa ai în alimentatie și lactate pentru calciu. Sper ca te-am ajutat!