| Alis57 a întrebat:

Dacă am 60 de kg, 1.60 și 19 ani, mi-am calculat deficitul caloric și mi-a ieșit 1317 calorii, câte kg slăbesc într-o săptămână dacă consum 1000 de calorii pe zi?

5 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Asa si? După o săptămână mănânci că înainte și nici nu se vede că ai slabit.

| AnastasiaK a răspuns:

Ti-ai calculat deficitul sau metabolismul? Ca dacă ăla e deficitul cum zici tu (ceea ce ar inseamna ca arzi în total 2317 kcal pe zi...bine ca n-ai pus si virgula), atunci slăbești 1kg și un pic într-o săptămână.

Asta dacă ce zici tu acolo e corect, deși mie mi se pare foarte suspect laughing

| Adrianahttps a răspuns:

Depinde cat de multa activitate fizica faci in fiecare zi.

| NUDATICOPYPASTE a răspuns:

Calculează-ți rata metabolică bazală (BMR) și consumul zilnic de energie (TDEE). Sunt calculatoare online pentru asta. Rata metabolica bazala reprezintă caloriile de care ai avea nevoie dacă n-ai face absolut nimic toată ziua, dacă ai fi ÎN COMĂ, ca să îți menții greutatea. Nu e recomandat să consumi mai puțin de rata ta metabolica bazală căci acest lucru poate duce la malnutriție. O să slăbești destul de repede cu 1000 de calorii pe zi, dar e foarte nesănătos, și probabil va duce la de celebrul scenariu de: am renunțat după o săptămână, că îmi era foame. Also, nu știu cum ai calculat tu, dar dacă un calcul de calorii îți dă cu 17, 04, 79 sau ceva de genul la final, e foarte probabil să fie incorect fiindcă informațiile de pe tabelele nutriționale nu sunt exacte. Eu aș recomanda să rotunjești rezultatele puțin pentru cea mai apropiat de realitate și să ajungi măcar pe la 1400, ca să nu fie o dietă sortită eșecului.

| Copacel15 a răspuns:

Nu trebuie sa te fixezi neaparat in1000 de calorii pe zi, in opinia mea ar trebui sa ai un program de masa mai ordonat, sa iti stabilesti niste ore la care sa mananci, sa incerci sa nu mai mananci dupa ora 20:00 si sa iti rezervi 30-45 de minute in fiecare zi pentru a face niste exercitii fizice ( abdomene, flotari, genoflexiuni, ce poti tu) care sa se simta dupa ce le-ai terminat. Un alt sfat pe langa ce am spus mai sus ar fi sa bei in fiecare zi cantitatea de apa necesara corpului tau. Am facut asta vreo doua saptamani ( mai luam o zi de pauza o data la vreo 3 zile) inainte de Paste, dupa m-am oprit si am inceput sa ma ingras treptat la loc, stand fara activitate fizica. ( era carantina)