| aXy99 a întrebat:

Daca am o febra musculara puternica la anumite grupe, ar fi o idee rea sa le reantrenez dupa 72/96 ore? Sa le las o saptamana sa isi revina?

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Oricum nu prea are treaba acidul lactic cu febra musculara. De la acidul lactic simti disconfortul din timpul antrenamentului, "arsura" aia, apoi este eliminat din muschi la o perioada scurta dupa antrenament si, daca nu ma insel, se transforma in acid piruvic.

Anyway, febra musculara e cauzata de microleziunile la nivelul fibrelor musculare. Deci da, pe langa faptul ca s-ar putea sa nu poti executa corect exercitii ( => nici nu te antrenezi ca lumea, mai risti si sa te accidentezi din cauza unei posibile posturi gresite), tu vrei sa antrenezi niste muschi inca "răniți" ( => alte posibile accidentari din cauza supraantrenamentului).

Acum ca ti-am facut teoria chibritului cum ca DA, e o idee rea, corect e, ca sa nu fiu ipocrita, sa-ti si spun ca personal am tot reantrenat grupe de muschi cu febra musculara si la interval mai scurt (don't judge, la mine era vorba de altfel de antrenamente, nimic legat de hipertrofie). Deci, daca ai totusi o oarecare experienta in sport si stii sa faci o incalzire ca lumea, un stretching corespunzator dupa, sa lasi orgoliul si cel mai important, sa-ti "simti" muschii sa stii cand sa te opresti (daca e disconfortul PREA mare sau vezi ca nu poti executa corect), eu cred ca e 'safe' un antrenament la 96h, chiar si 72h. Pe de alta parte, nu face nicio diferenta un antrenament, care probabil nici nu va fi cel mai reusit, asa ca daca ai posibilitatea, mai bine lasi o pauza mai lunga.

P.S. Se crede ca aspirina ajuta la vindecarea febrei, ceea ce e bineinteles o prostie. Poate reduce durerea, dar atat, nu grabeste refacerea muschiului.

9 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Nu este indicat, but you can go for it.

| Sofer a răspuns:

Te antrenezi ușor, ca atunci cică mărești masa când ai febra.

| aXy99 explică (pentru Sofer):

Care este explicatia stiintifica din spatele acestei afirmatii?

| Apokales a răspuns:

In mod normal astepti pana cand trece febra sau muschiul nu mai este obosit deloc, tensionat. Standard ar fi bine sa astepti o saptamana, cam asa procedeaza mai toata lumea. Alimenteaza-te bine si fa intinderi pentru ca ajuta la detensionarea muschilor (stretching).

| aXy99 explică (pentru Apokales):

Daca ar fi sa astept, as astepta si 10 zile...nici chiar asa.

| iChristiaN47 a răspuns:

Asteaptã mãcar o saptãmânã. Evita medicamentele în exces si continua practicarea unor exercitii fizice, care nu necesita un efort deosebit, pentru a mentine o stare muscularã activã.

| bianca10mai a răspuns:

In majoritatea cazurilor febra musculara mi.a trecut prin sport, crede.ma faceam antrenamente si cu cat faceam mai mult sport cu atat mai repede scapam de febra musculara, daca stai sa astepti o sa te doara mai tare, daca faci sport te obisnuuesti cu durerea
Apropo, daca a trecut mai putin de o zi de cand ai febra, ia o aspirina, crede.ma ajuta mult

| aXy99 explică (pentru bianca10mai):

Da, sportul poate ajuta acidul lactic sa se disperseze, dar te-ai gandit ca avand flexibilitatea redusa ma pot accidenta?
Daca a trecut mai putin de o zi de cand am febra? Ce vrei sa spui prin asta? Si de ce as lua pastile aiurea?

| aXy99 explică (pentru AnastasiaK):

"Oricum nu prea are treaba acidul lactic cu febra musculara."
Am citit atatea articole si studii contradictorii pe tema asta incat nu mai stiu ce sa cred laughing
Vad cum ma simt maine, poimaine si ma decid atunci. Grupele pe care vreau sa le antrenez sunt deficitare, bratele (in cazul meu), grupe mici care se refac destul de repede.

| AnastasiaK a răspuns (pentru aXy99):

Oricum nu prea are treaba acidul lactic cu febra musculara. De la acidul lactic simti disconfortul din timpul antrenamentului, "arsura" aia, apoi este eliminat din muschi la o perioada scurta dupa antrenament si, daca nu ma insel, se transforma in acid piruvic.

Anyway, febra musculara e cauzata de microleziunile la nivelul fibrelor musculare. Deci da, pe langa faptul ca s-ar putea sa nu poti executa corect exercitii ( => nici nu te antrenezi ca lumea, mai risti si sa te accidentezi din cauza unei posibile posturi gresite), tu vrei sa antrenezi niste muschi inca "răniți" ( => alte posibile accidentari din cauza supraantrenamentului).

Acum ca ti-am facut teoria chibritului cum ca DA, e o idee rea, corect e, ca sa nu fiu ipocrita, sa-ti si spun ca personal am tot reantrenat grupe de muschi cu febra musculara si la interval mai scurt (don't judge, la mine era vorba de altfel de antrenamente, nimic legat de hipertrofie). Deci, daca ai totusi o oarecare experienta in sport si stii sa faci o incalzire ca lumea, un stretching corespunzator dupa, sa lasi orgoliul si cel mai important, sa-ti "simti" muschii sa stii cand sa te opresti (daca e disconfortul PREA mare sau vezi ca nu poti executa corect), eu cred ca e 'safe' un antrenament la 96h, chiar si 72h. Pe de alta parte, nu face nicio diferenta un antrenament, care probabil nici nu va fi cel mai reusit, asa ca daca ai posibilitatea, mai bine lasi o pauza mai lunga.

P.S. Se crede ca aspirina ajuta la vindecarea febrei, ceea ce e bineinteles o prostie. Poate reduce durerea, dar atat, nu grabeste refacerea muschiului.