| Gogulita a întrebat:

Daca am tot vorbit despre Duathlon, cine imi poate da cateva sfaturi despre cum as putea sa concurez bine? Ps:Am MTB nu cursiera...

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Fara o cursiera nu o sa faci mare lucru dar pentru inceput merge de antrenament si ca sa te obisnuiesti cu competitia. Cum poti sa concurezi mai bine este sa iti faci un plan serios de antrenamente si sa te tii de el. Aici ai un model de antrenament. Intr-adevar acesta este pentru triatlonul "ironman" http://www.trifuel.com/triathlon/ironman-workouts/ Dar cred ca il poti adapta la duatlon scotant din program inotul care apropo chiar daca nu faci triatlon nu iti strica deloc pentru cresterea capacitatii aerobice.

Duatlonul este un sport greu si necestia foarte mult antrenament si devotament.

PS Antrenamentele zilnice concentrate pe picioare pot sa te duca in supraantrenament foarte usor. Deci atentie la ce mananci. Alea 2g de proteina pe kg corp de care vorbeste toata lumea trebuie neaparat sa le consumi. Folosestei concentrate proteice daca nu poti sa ti le iei din alimentatie, si o bautura izotonica in timpul antrenamentelor pentru a inlocui mineralele pierdute prin transpiratie.

10 răspunsuri:
| Gogulita explică:

Faza pentru care m-am si inscris e ca pot compensa acei 5-10km/h cu forta bruta(am mers la sala 2 ani si fac la picioare cu 180kg)

| Nickname1890 a răspuns (pentru Gogulita):

Nu inteleg 5-10km/h compensati cu forta bruta? Te referi la partea de bicicleta? sau alergare? ma rog, nu poti compensa nimic cu forta bruta, in duatlon este vorba de rezistenta aerobica, capacitate aerobica. Forta bruta nu are mare importanta decat sa zicem intr-un sprint pe bicicleta unde si acolo daca dupa 30 de secunde incepi sa gafai, nu ai rezolvat nimic, chiar daca faci genoflexiuni cu 180 de kg in spate nu te va ajuta cu nimic. IN general castiga cel care are cea mai buna capacitate aerobica si rezistenta la efort indelungat. Fa un test de alergare de 3000m ca sa vezi cum stai. Ideal este sa scoti sub 10m, intre 10-12 minute esti binisor, intre 12-14 esti mediu peste 14 minute e deja slab pentru un duatlon si e clar ca ai foarte mult de munca daca vrei rezultate in sportul asta.

| Gogulita explică (pentru Nickname1890):

Mersi.CHiar stii sa dai raspunsuri bune.Raman pe veci indatorat.Si,apropo de ciclism, am fost cu bicicleta si 30-35 km asa ca...Am terminat,, traseul`` intr-0 ora juma`.

Dau raspunsuri bune pentru ca eu fac triatlon, dar, prietene... imi pare rau sa-ti spun, dar scrii groaznic, incerc sa ma chinui sa imi dau seama ce ai vrut sa zici si nu reusesc.

Sa inteleg ca deja ai fost la concurs si l-ai terminat in o ora jumatate? Daca da felicitari! Ce distante au fost la alergare si bicicleta? Ce e cu aia 30-35km? Atat a fost traseul de bicicleta? Sau ce? ca nu inteleg mai nimic.

Incearca si tu sa formulezi mai bine propozitiile.

Scuze ca tot scriu asa, dar sunt un pic emotionat si nu stiu de ce.Si nu, nu am participat la nici un concurs de acest gen.Am fost cu bicicleta 30-35 km, iar la alergat ti-am ascultat sfatul si am alergat 3000-3200 m in 10-12 min.

Timpul de alergare este ok. Dar la bicicleta 30-35km in 1h.30m este foarte mult. Ar fi trebuit cam la 1h sau sub 1h sa mergi avand in vedere ca esti pe MTB.

Mergeam prin balti si sincer...nici macar nu m-am chinuit sa merg repede.Si mai e faptul ce am urcat multe dealuri abrupte.

Da-mi pe privat IDu tau daca vrei sa mai vorbim

Shade_assasin629@yahoo.com