anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca astazi am facut flotari, genofleziuni, abdomene si alergare pe loc intre ele este bine sa ma odihnesc 1zi 2 sau sa fac in fiecare zii. vreau sa imi raspunda cine stie si a fost informat de antrenori sau a gasit pe net, nu cei care nu stiu decat ce auzit de la mos costica si tata floarea

Răspuns Câştigător
| guzanu92 a răspuns:

Nu e nici un sinonim si nici antonim. Sunt doua alegeri legate in trebuie ele prin simplul fapt ca poti alege sa faci una sau alta. Bineinteles daca lucrezi pe masa o sa creasca si forta, si invers, cu forta creste si masa; doar ca una creste mai mult decat cealalta in baza la ce ai ales sa faci. Nu stiu daca ma intelegi.
Uite, eu am lucrat 6 luni pe masa si m-am dezvoltat foarte mult pentru ca mi-a placut si am practicat foarte intens exercitiile. Insa la marimea mea, am forta mai mare ca ceilalti de varsta mea doar ca nu am forta pe care tu mi-ai da-o vazandu-ma in fata ta. De exemplu fratele meu mai mare e mai subtire ca mine si nu pare musculos chiar daca a facut mai multa sala ca mine. Lucrand intotdeauna pe forta, el reuseste sa ma bata in forta la multe exercitii. Ma intelegi? happy

9 răspunsuri:
| guzanu92 a răspuns:

Depinde: Daca vrei sa lucrezi pe forta muschilor trebuie sa faci putine pauze intre exercitii. Insa, daca vrei sa faci "masa", adica sa dezvolti muschii marindu-i, o zi, doua de pauza pe saptamana e suficient. De exemplu marti si joi. Alergarea e indicata si zilnic. Bafta! ^^

| xcristix a răspuns (pentru guzanu92):

Pai daca imi maresc masa musculara, nu mi se mareste si forta? si daca mi se mareste forta, nu mi se mareste si masa musculara?

| guzanu92 a răspuns (pentru xcristix):

Poti face si forta si masa in acelasi timp doar ca inaintezi mai greu si in una si in alta. Daca esti mai slabut iti sfatuiesc sa faci forta pentru ca muschii cresc mai usor cand ai grasime pe corp. Daca nu ai grasime, degeaba faci masa. Insa daca esti mai plinut iti sfatuiesc sa faci masa pentru ca exercitiile de forta (alea in care faci multe repetitii) iti oboseste corpul si compromite oasele si coloana vertebrala, ca urmare opreste cresterea. ^^

Deci sunt in ceata.pana la urma masa sinonimul lui forta sau antonimul

Da acum am inteles si iti multumesc ca m-ai luminat dar cum fac forta si cum fac masa ca am tot cautat si uni zic ca pentru forta trebuie sa faci repetari multe si cu greutati mici, iar la muschii pe dos iar alti spun ca la forta trebuie repetari putine si grele si la muschi pe dos

Repetari multe cu greutati marisoare. Vezi tu care ti-e limita si te incadrezi. Daca esti la inceput iti sfatuiesc sa o iei incet, cate putin pentru ca o sa te doara muschii ingrozitor primele zile.

Nu e nici un sinonim si nici antonim. Sunt doua alegeri legate in trebuie ele prin simplul fapt ca poti alege sa faci una sau alta. Bineinteles daca lucrezi pe masa o sa creasca si forta, si invers, cu forta creste si masa; doar ca una creste mai mult decat cealalta in baza la ce ai ales sa faci. Nu stiu daca ma intelegi.
Uite, eu am lucrat 6 luni pe masa si m-am dezvoltat foarte mult pentru ca mi-a placut si am practicat foarte intens exercitiile. Insa la marimea mea, am forta mai mare ca ceilalti de varsta mea doar ca nu am forta pe care tu mi-ai da-o vazandu-ma in fata ta. De exemplu fratele meu mai mare e mai subtire ca mine si nu pare musculos chiar daca a facut mai multa sala ca mine. Lucrand intotdeauna pe forta, el reuseste sa ma bata in forta la multe exercitii. Ma intelegi? happy

| gki1980 a răspuns:

Salut. pauza intre perioadele de efort nu este benefica pentru activitatea musculara. chiar daca intervine binecunoscuta febra musculara, aceasta trece mai repede daca faci efort fizic, dar moderat. numai bine!

| anamaria06 a răspuns:

Este bine sa faci 1-2 zile de pauza pe saptamana

| valentin123 a răspuns:

Deci cum ai facut astazi faci si maine si poimane apoi o zi pauza iar 3 zile 1 pauza si tot asa sa nu uiti sa mananci sanatos si daca nu mai poti odihnestete. Sper ca iti este de folos