Asa ceva nu am incercat, sunt si eu curios.
Poate ne lumineaza cineva care a facut asta!
eu zic ca nu se poate strica, dar nu sunt Dzeu, asa ca doar iti dau UP la intrebare si asteptam un meserias/ meseriasa in ale gatitului!
Nu, nu se strica... cand faci clatite si pui lapte se strica ceva? Atat timp cat nu pui pudra pura in cuptor si o diluezi cu apa/lapte adica sa o faci aluat, nu se intampla nimic.
Da, se poate "strica" proteina.
Proteina din whey este sensibila la temperaturi ridicate si poate fi denaturata/deteriorata in timpul expunerii la caldura ( cuptor, tigaie etc ). Pe langa faptul ca se modifica structura proteinei in sine, pot aparea diferente in gust, textura si culoare ( poate sa se umfle, sa aiba gust deloc apropiat cu aroma proteinei etc. ). Proteinele whey mai scumpe si calitative precum cele de la Evogen au o solubilitate excelenta, o rezistenta la temperatura mai mare etc. Totusi, pentru ca nu o sa dam 600 lei pe 2kg de whey de la Evogen, faptul ca nu ar trebui sa bagi proteina ta in cuptor nu e un capat de lume din fericire. Fa prajitura cum vrei tu, dar fa un sos de ciocolata (ex) folosind pudra proteica, sos pe care il vei pune ulterior peste prajitura, nu in compozitia propriu zisa a prajiturii. Din cate imi amintesc eu, proteina whey incepe sa se degradeze de la temperaturi de 70 de grade C, dar gradul de degradare depinde mult de proteina in sine, timp de expunere la temperatura si multe altele. Spor