Masa musculara si cardio nu merg. ori una, ori alta. la masa musculara ai nevoie de dieta HIPERcalorica si la slabit ai nevoie de HIPOcalorica. deci alege. vrei masa musculara = greutati mari. vrei definire si rezistenta = ce faci tu acum.
Nu dai jos de unde vrei tu. corpul este o unitate si functioneaza ca atare. asta doar daca nu ai vreo mana care pleaca noaptea de langa corp de capul ei gen familia Addams. deci vrei sa dai jos grasime, o sa dai de peste tot. si culmea prostiei este ca pe abdomen se pune prima oara, si scade ultima. deci o sa muncesti destul pana scapi de ea. fa cardio. joaca fotbal...ma rog, ideea este sa tii ritmul cardiac la peste 65% din maximul pe care il poate inima ta (valoare pe la 130 batai pe minut) timp de minim 20 de minute. asta de 4-5 ori pe saptamana + alimentatie corecta. aici in general evita grasimile saturate si ce contine zahar. alaturi de evitarea junk food-urilor.
Poti sa-mi arati o alimentatie si un antrenament pentru cresterea masei musculare, scris de tine, cu cat mai multe explicatii in care sa incluzi un antrenament cu greutati pentru cresterea masei musculare (daca veri poti sa adaugi si cardio cat crezi tu ca am nevoie), dar sa-mi arati cum sa fac cat mai multa miscare, adica sa-mi spui daca in unele zile am voie sa joc fotbal, baschet, sa alerg.
Nu nu e bine, alergat = cardio + 2 zile in care faci iar cardio..Iti dai seama ca nu o sa realizezi nimic. Limiteaza-te la 2 zile cardio nu mai mult de 30min. Daca vrei masa, greutati si mancare la greu
Daca am inteles ceva gresit poti sa-mi dai un reply.
Da fotbalul inseamna si cardio nu?
Eu voiam sa intreb daca fac 2 zile pe saptamana cardio, imi scade masa musculara excesiv? Poate ca-mi scade masa musculara excesiv, dar vreau sa stiu macar daca e bine, ca sa pot sa-mi dublez activitatile fizice? Da poti sa-mi zici si ce s-ar intampla daca as juca fotbal, daca e bine sau rau fiindca eu vreau sa cresc masa musculara?
La fotbal sau alte sporturi care alergi mult, slabesti, ti se definesc muschii dar mai si pui masca musculara mai mult la picioare.