Nu, nu iti poate afecta coloana sau coastele daca faci exercitii specifice pentru o gantera. Cauta pe google ce fel de exercitii poti sa faci cu ganterele si vei gasi unele ce folosesc doar 1 o data.
Totusi coloana si coastele nu iti pot fi afectate oricum, deoarece ar trebui sa faci un exercitiu doar pe o parte vreo cativa ani in fiecare zi, si nimic mai mult, ca sa iti afecteze intr-adevar postura spatelui etc.
De exemplu pot face flexii? Toata lumea am vazut ca foloseste 2...si de asta intrebam daca poate afecta
Eu ma refeream sa cauti pe google chestii gen asa: https://www.youtube.com/watch?v=5Cx6AG4kW5c
Asta cu siguranta nu afecteaza coloana si nu necesita 2 gantere. Eu tot cu doar o gantera am facut si flexii din picioare iar tot schimbam mana. Daca tot schimbi mana frecvent, si faci egal la amandoua, nu are cum sa iti afecteze.
Problema e ca nu faci muschi cu o amarata de gantera, asta e doar asa sa zici ca n-ai stat degeaba
Si tu tineai ceva in mana opusa?
Nu, nu aveam ceva egal de greu. Dar daca tu ai egal cu gantera ta atunci nu ar strica sa tii ceva.