In primul rand intr-o luna NU observi progrese majore, diferente se vad dupa 2-3 luni, iar muschi adevarati se fac in cativa ani.
In al doilea rand, iti faci un program CORECT de antrenament ( in niciun caz piept+spate la acelasi antrenament ), poti vorbi cu instructorul sa-ti faca SAU te documentezi de pe net
Si cel mai important, sa-ti asiguri 2 grame de proteine/kilogram-corp zilnic, altfel o sa ai progrese MEDIOCRE ( baga 4-5 mese / zi )
Da, vei creşte foarte mult, dar în 5-7 luni vei reveni la normal, adică cum erai înainte de a face sală!
Da.
Dar hai sa iti dau un pont.
Un muschi, dupa un antrenament intens, ii trebuie 48 de ore repaus.Ai inteles? Ca daca te duci in fiecare zi la sala, te vei baga in supraantrenament si nu e bine.
Funda?
Secret mersi de pont stiu si eu faza cu 48 eu ma gandeam asa sa ma duc luni marti miercuri joi sa fac pauza vineri si sambata incep iar si duminica pauza ce zici e k?,
Da,dar ti-as recomanda sa faci gen asa:
-Luni : Piept, spate si tricepsi
-Marti : doar abdomen(pentru ca la abdomen lucrezi mai mult; daca ai un antrenor o sa-ti explice el de ce)
-etc.
Sau daca nu ai chef sa faci cate o grupa/doua de muschi pe zi(te plictisesti), te duci la sala o data la 2 zile si iti lucrezi toti muschii iar intr-o luna te faci...
Bafta .
Cam cat timp sa stau la sala o ora 2 cat?
Aici nu ma mai bag eu.
Aici tu stii cat timp iti trebuie pentru a lucra un muschi(vezi sa nu-ti lucrezi un muschi prea mult ca te bagi in supraantrenament).
Piept + spate in aceeasi zi? Stii ca asta e o aberatie, nici un sportiv de performanta nu poate reusi asta. Desigur, daca stai 2 ore la sala poti, dar stimularea hormonului de crestere ( care e ESENTIAL ) se duce dracu
Lucrezi o grupa mare + o grupa mica. Spre ex. eu ca sa am progrese la spate lucrez DOAR spatele la un antrenament, 22 de serii, ca sa lucrez TOT spatele ( inclusiv zona lombara, pe care multi o neglijeaza )
Ia fa tu mai multe flotari intr-o zi(dar din alea bune cu fata in sus) si sa imi spui unde ai febra musculara.
Si intr-adevar nu lucreaza tot spatele ci doar trapezul si omoplatii(din cate am auzit eu).
"Piept + spate in aceeasi zi? Stii ca asta e o aberatie, nici un sportiv de performanta nu poate reusi asta." Pai eu sunt un sportiv olimpic, ce sunt eu? Pai eu am facut piept + spate o data la 3 zile in maxim 30 min., iar rezultatele s-au vazut rapid si nu am mai facut pentru ca o data mama mi-a spus ca o sa ma latesc rau in spate si o sa arat urat rau.
In fine, daca nu vrei nu faci ce ti-am zis eu, faci cum vrei tu. Eu ti-am dat un raspuns(program) cam aproximativ cum am facut eu cand am inceput.
Da, greseli tipice la inceput. Intamplator am cativa ani experienta in domeniu, si eu vorbesc cu instructori si sportivi, nu cu "mama", asa ca am putin mai multa experienta.
Si spatele se lateste de la tractiuni, alte exercitii cum faci tu, gen flotari sau ramat sau indreptari cu haltera sunt pentru grosimea spatelui.
Antrenament de flotari = antrenament mediocru, antreneaza-te si tu mai perfromant
Da normal, eu nu am inceput direct cu sala...
Am inceput de jos(cu flotari, abdomene, genoflexiuni...) si dupa 3 luni m-am dus la sala. In plus nu faceam flotari normale, a doua luna deja imi puneam 10 kg pe spate iar a 3 imi puneam 20 si mi se parea prea usor asa ca m-am dus la sala(si asta s-a intamplat acum 7 ani).
Aaa, poate nu stii, dar eu nu sunt "SecretP", eu sunt unchisu .
M-a lasat doar sa intru pe cont .
Normal trebuie sa stai cam 3-4 ore pentru a face ceva
daca vrei sa pui ceva pe tine
Daca mergi in fiecare zi la sala depinde la ce aparate lucrezi si depinde daca ei pastile. Daca iei pastile te vei face mare intr-o luna
Sigur ca da.dar doar daca faci consecutiv si mergi la sala nu daca faci o data la 2 saptamani. funda?
Intr-o luna nu cred ca pui mare lucru, uite eu ce program am, am 3 zile pe saptamana, luni, miercuri, vineri.
Luni:spate, biceps+abdomen si 10 minute banda
Miercuri:piept, tricpes+abdomen si 10 min banda
Vineri:umeri, picioare+abdomen si 10 minute banda.
Sper ca am fost de folos
Neajutorat întreabă:
SobolanTurbat întreabă: