Nu conteaza daca faci tu miscare multa sau mai putina daca nu vei fi intr-un deficit caloric atunci orice ai face/consuma va fi in zadar. In gereal miscarea adauga doar un - in totalul tau final de calorii, de exemplu daca pentru a slabi ai nevoie de aproximativ 2000 calorii si tu ai consumat 2150 pai atunci poti face cardio pentru ca corpul tau sa foloseasca acele calorii ca energie pentru a sustine activitatile fizice. Deci pentru inceput calculeaza-ti necesarul caloric pentru mentinere ( sunt multe astfel de calculatoare pe google ) si scade aproximativ 500 calorii pentru a slabi aproximativ 500g/saptamana. In orice caz nu uita ca trebuie sa adopti o alimentatie sanatoasa.
Nu o sa poti face sport o zi intreaga, iti garantez asta. Iar ceea ce afirmi mai departe, ca intentionezi sa faci asta zilnic e absurd.
Din fericire pentru mine, pot vorbi acum din postura unuia care a pierdut kilograme bune. In situatia ta, probabil ca la inceput motivatia va fi mare. Poate in prima zi o sa tragi tare si o sa faci eforturi supraomenesti, insa treaba asta nu va merge. Vei incepe sa simti oboseala, atat fizica, cat si psihica. Sfatul meu, care a functionat la mine, e sa faci sport cat de mult poti. Tin minte ca aveam foarte multe zile cand veneam seara epuizat de la terenul de tenis dupa 3-4-5 ore de joc. M-a ajutat foarte mult. Pe langa activitatea fizica, sfatul meu e sa introduci ceaiul verde, de preferat cel matcha, si iaurtul de baut Activia in alimentatia ta si sa iti ordonezi, cat de cat, mesele. Eu am eliminat complet trei lucruri: gogosile, chips-urile si cartofii prajiti. Astea ar trebui trecute pe lista neagra. In rest, bananele si ouale sunt foarte "pretioase", chiar si prajite. Studiaza pe internet despre deficitul caloric.
Excesul de efort fizic stimuleaza cortizon, care este hormon de stres. Din cauza asta scade nivelul de testosteron, ceea ce creste proportia de estrogen din hormoni, ceea ce duce la incurajarea depunerilor de grasime.
Clar slabesti, dar ai slabi mult mai usor daca ai manca sanatos o perioada si sa faci sport in jur de o ora pe zi
Legumele si fructele sunt scumpe in magazine mai mult parintii mei fac mancare cu acele legume fructe mananc
Mănânci cât mai puțin, starea de sătulie este exclusă instant.
Also, bea multe lichide.
Si? nu e normal mancarea buna sa fie scumpa? Caju spre exemplu costa 85 de lei pe kg, de 3 ori mai mult decat pieptul de pui.
Clar slabesti? Daca ar fi atat de usor sa dai jos cateva kilograme de pe tine doar facand ceva miscare atunci nu ar mai existat multe diete costisitoare si multi oameni chinuindu-se sa ramana intr-un deficit caloric.
rrrrr întreabă:
Nastase_Cristina_1994 întreabă:
Andrei16263829 întreabă: