Inaltimea e genetica in mare parte, dar sportul poate ajuta. Orice sport.
Dar daca vrei sa fii mai inalta cred ca somnul e cel mai important, asa ca incearca sa te culci destul de devreme, intre 22 si 2 am auzit ca se secreta cel mai mult hormon de crestere. Si dormi 8-10 ore, or whatever.
Baschetul e bun. Fa ce-ti place. Sportul ajuta in general, tot din cauza hormonilor de crestere.
Inotul, in schimb, ajuta cel mai bine si pentru spate si postura. Te ajuta sa pari mai inalt.
Apoi incearca sa stai dreapta si chestii si vezi pana la ce inaltime ajungi.
Nu te preocupa prea tare, totusi. Nu e atat de important, mai ales pentru o fata. Fetele se opresc din crestere mai devreme ca baietii, cred, dar in teorie mai ai o gramada pana la 19 ani. In cazuri mai rare se poate creste simnificativ si pana la 25.
Dar sportul are multe alte beneficii, asa ca e bine sa faci un sport, oricum.
"depinde si de genetica"? Vrei sa spui ca depinde DOAR de genetica.
Baschetul NU te inalta, e doar un mit idiot.
Este un mit idiot pe care il spun mosii. Aveam un coleg super bun la baschet in clasa a 8-a care avea 1.50. Alt coleg nu facea niciun sport si avea 1.90. Basketball-isti sunt inalti fiindca inaltime este un avantaj intr-un joc in care efectiv trebuie sa sari la un cos amplasat la 3m inaltime. Dintre milioanele de jucatori de basket, cei mai inalti si talentati ajungi pe marile ecrane... fiindca sunt avantajati gentic, asta nu inseamna ca oricune joaca basket are 2 metri. Orice sport daca il faci, fa-l pentru ca iti place si pentru sanatate. Inaltimea e ceva superficial, si oricum este genetica.
Esti sigur ca l-a primit cu 1, 50?
Foarte sigur.