| devil2279 a întrebat:

Daca faci genoflexiuni cu haltera pe spate ramai mic? Eu am 16 ani, 1.71,63 kg. Si vreau sa ajung la 1.85 dar macar la 1.80.
Mai am timp sa cresc? Pana la cati ani creste in inaltime un baiat?
Eu fac si lupte libere si chiar daca fac nu vreau sa raman mic.
Ma impiedica cu ceva genoflexiunile? Pana acum nu prea am facut dar vreau sa fac pentru a'mi intari picioarele. Vreau sa ies si campion la lupte la anul. big grin

10 răspunsuri:
| DakotaRoyse a răspuns:

Nu prea poţi. Dacă în familia ta (mama, tata, bunicii) nu sunt persoane de o înălţime apropiată, în jur de valorile pe care le-ai dat tu, nu prea ai şanse, pentru că de pe la 15-16 ani încolo, corpul fizic nu se mai dezvoltă prea mult în înălţime. Mai poţi creşte, să zicem, cu 2-3 cm maxim, până pe la 18-19 ani.
Nu cred că te afectează genoflexiunile cu ceva happy

Răspuns utilizator avertizat
| DakotaRoyse a răspuns (pentru devil2279):

Atunci da, s-ar putea să mai creşti puţin happy Dormi mult şi mâncă bine big grin

| LegionarulRoman a răspuns (pentru DakotaRoyse):

Nu e neaparat adevarat, s-ar putea sa fi surprins daca ajunge pe la 1.85 - 1.90. Depinde de gene si de stramosi, sa stii ca s-a ajuns la cazuri in care copii au crescut pe limitele lor genetice, nu e ceva stas!

| DakotaRoyse a răspuns (pentru LegionarulRoman):

Şi care sunt şansele? 1 la 100.000? laughing Dacă tot ne oferi informaţii ştiinţifice, te rog să fie mai complete!
În general, copiii nu-i depăşesc pe părinţi cu foarte mult. Tatăl are 1, 80, bun, copilul o să aibă 1, 82-1, 83. Şi-atât (asta dacă NU practică sporturi care pot înălţa, sau orice altceva care poate afecta înălţimea - mergem stric pe baza a ce ne oferă ADNul). De unde, atunci, să aibă strămoşii 2, 10 ca să-i moştenească un individ după a 4-a generaţie, de exemplu? laughing

| LegionarulRoman a răspuns:

Fara genoflexiuni cu haltera pe spate, iti taseaza coloana! Abia dupa ce o sa ai vreo 19-20 ani si esti deja dezvoltat! Crede-ma. Apropo, daca vrei sa cresti in inaltime, joaca BASCHET! Am vazut familii in care parintii aveau amandoi in jur de 1.65, iar baiatul lor a ajuns pe la 1.80

| Maryan_Voicu_1993 a răspuns:

Nu mai cresti, cresti doar pana la18 ani

| Maryan_Voicu_1993 a răspuns (pentru devil2279):

Ai 16 dar daca fortezi corpul nu mai cresti