| bleakk a întrebat:

Daca iau creatina, dar nu beau apa sufiecienta (beau aproximativ 1 litru) se poate spune ca o iau degeaba? Sau tot are efecte?

3 răspunsuri:
| CulturismsiFitness a răspuns:

Daca iei creatina trebuie sa stii ca exista o faza de incarcare si o mentinere. Cand bei creatina de obicei se ia 5gr cu 400Ml de apa sau orice alt lichid. De obicei apa este cea mai buna. Sa o iei degeaba este atunci cand o bei si nu practici nici sala si nici un sport. Deci ai lua-o degeaba. Daca practici un sport atunci ia-o cu 30 min inainte de antrenament. Efecte negatice de la creatina nu sau raportat deoarece nu a luat nimeni supradoza. Cine a luat supradoza a ajuns sa faca cel mai rau efect secundar acnee.

| Dahul a răspuns:

Creatina este un supliment, in opinia mea, folosit de cei care au ajuns la un anumit nivel. Din cate am inteles ajuta la absortia apei si cica iti umla muschii cu apa (stupid daca ma intrebi pe mine). Nu cred ca influenteaza foarte mult cantitatea de apa pe care o bei. Daca totusi vrei suplimente te sfatuiesc sa renunti la creatina si sa iei proteine, sunt niste gaineree care contin un mixt intre mai multe suplimente, cred ca o sa te ajute mai mult.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dahul):

De ce e stupid sa-ti "umfle" muschii cu apa? Stii ce rol are apa?

Apa in muschi spre exemplu are rol de REFACERE, ajutand la eliminarea acidului lactic.

Alt rol este cel evident de hidratare, care ajuta la buna functionare a muschiului.

In plus, creatina mai este si vasodilatator ( intra mai mult sange in muschi, pompare mai buna, forta sporita ).

Nu te mai grabi sa spui ca orice e o prostie... apa mereu face bine.