anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca joc baschet acasa pot sa mai cresc cu cativa cm in inaltime am 23 de ani si 173 cm.Multumesc...

42 răspunsuri:
| BuLaNNNeL a răspuns:

E genetică, nu poate fi influențată DOAR grăbit procesul de dezvoltare. Astea-s basme din '65.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

1. baschetul stopeaza cresterea in inaltime, prin tasarea oaselor in timpul sariturilor. Pentru acest sport sunt selectati indivizii care au deja o inaltime peste medie. 2. Eu personal am crescut intre 24 si 37 de ani, de la 1, 73, la 1, 82 facand alpinism-escalada si inot

Răspuns utilizator avertizat
| Ylucian a răspuns:

La 23 de ani nimeni nu mai creste

| siriusblack98 a răspuns:

Sansele sa mai cresti in inaltime prin baschet la 23 de ani sunt inexistente.

| mlfz13 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Ai castigat 9cm in proces de crestere ce a durat pana la 37 de ani?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Violleta2022):

Sigur-sigur este cum ai raspuns tu!?winking laughing tongue

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mlfz13):

Da! facand mult inot si escalada, chiar si acum la 65 de ani

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mlfz13):

Conteaza mult si alimentatia, precum si timpul de expunere a corpului la soare

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Ylucian):

Mai studiaza, mai fa cercetare pe indivizi existenti in lumea reala

| JackR a răspuns (pentru mlfz13):

De unde stii ca omul nu are ceva gene de brad sau de pin si continua sa creasca pana pe la 75-80 de ani? big grin

| JackR a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Bineinteles! Mai ales cand te expui la soare in conditii de imponderabilitate. Atunci coloana vertebrala nu trebuie sa suporte greutatea corpului (din cauza lipsei gravitatiei) si se alungeste. Si atunci "cresti" cu 5-7 centimetri. Dar de crestere in inaltime la varsta adulta prin inot, n-am auzit. Si sunt fericit, pentru ca inot de la 3 ani si pe la 19 m-am oprit din crestere, cand deja aveam 2.03. Daca era adevarat ceea ce spui tu, acum ar trebui sa am cam 2.50-2.55!winking

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):

laughingwinking cu mostenirea genetica nu te poti juca la infinit; sunt si limite peste care nu se poate trece

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):

Mi-a stopat cresterea in inaltime la 37 de ani; nimic surprinzator.

| Leo94 a răspuns:

Multumesc pentru raspunsuri baieti ❗

| mlfz13 a răspuns (pentru JackR):

happy asa e, gandul asta mi-a scapat complet. Desi din cate inteleg din ceea ce continua omul sa sustina... e posibil sa fie chiar gene puternice de Sequoiadendron Giganteum.

| Lostlyric a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Va inaltati datorita alimentatiei si timpului de expunere la soare, chiar si la 65 de ani? Tocmai ce ati devenit idolul meu. Am 1.50m si 30 de ani. Cat de mult trebuie sa mananc si cat de putin trebuie sa stau la soare?

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru Lostlyric):

Reciteste raspunsul anterior; daca poti. aminteam ca eu continui si la aceasta varsta sa fac miscare/sport in aer liber

| Lostlyric a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Ah. Inteleg... si totusi, irelevant pentru intrebarea data.

| Leo94 a răspuns:

Eu citidem un articol dar cred ca este un, mit' ca in general poti sa te dezvolti pana si in jurul varstei de 25 ani voi ce parere aveti?

| Leo94 a răspuns (pentru Lostlyric):

Ca ti ani ai Lostlyric?

Ai avut curiozitatea sa citesti succesiunea raspunsurilor? ( acum 7 ore | mlfz13 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):
Ai castigat 9cm in proces de crestere ce a durat pana la 37 de ani?--acum 7 ore | Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru mlfz13):
Da! facand mult inot si escalada,... )

Acum 6 ore | Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru JackR):
Mi-a stopat cresterea in inaltime la 37 de ani; nimic surprinzator.

| Leo94 a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Probabil prin operatie a crescut asa mare ❗

Trebuie sa mananci c at mai multa logica si sa-ti acoperi caul, pentru a nu face insolatie, care ti-ar putea arde putinii neuroni viabili.winking tongue

| Yoloasdf a răspuns:

Fa inot vere

| orientalmed a răspuns:

Buna, Nu spun noutatii doar intaresc teoria. Basketul taseaza, si te " scurteaza " putin. Fa sport in care este prezenta elongarea. Asa cum recomanda un user mai jos, inot, catarari...Ai nevoie sa te intinzi.

| relian a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Are doar 150 deci e batuta in cap rau de tot laughing daca si inauntru capului e la fel de inalta e clara cum sta treaba.Pe mine m-a blocat ca i-am cerut o explicatie, a spus ca nu se coboara la nivelul meu laughing probabil femeia la 1.50 inaltime se crede f inalta, deci sa se coboare ea la 1.80 ai mei e cam greu, o si cred laughing unde pui ca are si 30 de ani, e tare, femeie adevarata, nu cumva sa ii ceri ceva explicatii ca te si blocheaza laughing asta da. Cine o intreaba cati ani are, asta arata ca multi nu citesc si alte raspunsuri.Man Leo are femeia 30 de ani, a spus singura si varsta si inaltimea.La ani sta binisor dar la inaltime ai grija este foarte inalta laughing vezi ca tu esti pitic pe linga ea, nu se coboara ea la mintea ta, deci atat de sus ce este ar trebuie sa se aplece sati atinga capu laughing are man 1.50 laughing atata a putut ce sa-i faci, cu mintea la fel mai mult nu poate, trebyie sa o intelegem.

| Leo94 a răspuns (pentru Yoloasdf):

Mersi frumos happy