| JusTPauL a întrebat:

Daca mananc mai multa proteina decat am nevoie la o masa o sa ma ajute la ceva sau doar se risipeste?
Mi-am calculat proteina de la masa de pranz si se pare ca e undeva la 80-100g.
Deci mananc degeaba asta proteina sau se stocheaza cumva? Specific ca n-am grasime vizibila pe mine.
Ar fi bine sa impart mancarea de la pranz in doua portii pentru un randament mai bun?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Nu asa lucreaza organismul e mult mai complex,proteinele sunt vitale pentru celule desi ele ajuta la refacerea masei musculare in faza somnului RMN,practic cand dormi cresti in masa musculara, daca manci multe proteine se elimina prin urina, asta o stie oricine care e adept a unei diete gen atkins, de asta spun ca uni ca ar suprasolicita rinichi proteinele creand pietre, nu stiu cat de real e asta, dar totul sta in genetica si in culturism, multe ridicari cu greutati mica si pentru forta greutate mare asa mi-a spus un sportiv ca face

| JusTPauL explică (pentru RAY):

Nu stiam ca se elimina daca e prea multa proteina..ma gandeam ca se depinde, adica grasime.
Incerc sa partajez mancarea sa nu o risipesc degeaba.

| RAY a răspuns (pentru JusTPauL):

Desigur ca nu multe proteine se pierd, totul e sa faci culturism

| aXy99 a răspuns (pentru JusTPauL):

Este un mit faptul ca nu se absorb decat 30g de proteine la o masa. Strongmanii profesionisti consuma peste 200g de proteine la o singura masa. Crezi c-o fac degeaba? Crezi ca le place sa manance non stop? NU! Au nevoie!

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Proteinele se pierd prin urina,asta o stie orice adept a dietei atkins, la inceput urinezi des,ai ameteli,constipatie, asa ca proteinele nu vor face masa musculara daca manci mai mult,conteaza genetica, ce faci acolo la sala, in nici un caz calorile nu creeaza masa musculara, proteinele se pot converti si in grasime in caz de prea multe, adica te ingrasi

http://jurnalul.ro/......24483.html

http://www.romedic.ro/proteinuria

| Sn4k3 a răspuns:

Vezi cum calculezi, nu cred ca mananci 100g la o masa laughing. Ar trebui sa mananci undeva intre 30-50g maxim, in functie de cat iti trebuie in total.

| JusTPauL explică (pentru Sn4k3):

Doar la masa de pranz se pare ca iau asa multa proteina. Dimineata de exemplu iau cam 40g pro.
Dupa calculele facute pe net imi trebuie intre 140-180g pe zi.
Normal un barbat are nevoie la o masa de 35-43g pro, dar eu cum fac sala trebuie mai mult, plus ca am un servici care necesita mult efort fizic, deci e ca o a doua sala.

| Sn4k3 a răspuns (pentru JusTPauL):

40g la o masa pentru un om care nu face sala e mult. E bine sa imparti proteinele in mai multe mese pentru ca mentii ridicata sinteza proteinei. Nu e nici un avantaj daca mananci 40-50g la o masa (cat ar fi suficient) sau 100g pentru ca restul de proteine care sunt in plus sunt folosite in alte procese. Dar daca nu ai timp/chef si poti sa mananci destule proteine si la celelalte mese, mai ales dupa antrenament, nu e nici o problema, tot cresti daca mananci cat ai nevoie.

| HadesSs a răspuns:

Ca sa o asimilezi mai bine mananci la 2-3 ore decat sa mananci o cantitate mare la o singura masa. Asta doar daca nu tii IF. De curiozitate din ce iti iei tu 100 g de proteina la o masa?

| JusTPauL explică (pentru HadesSs):

Bacon fume 200g are 42g proteina.
Branza prezident 250g are 50gp, dar nu o mananc toata, cam 180-200g mananc din ea.
Painea 250g mananc jumate din ea ar veni cam 10-15gp
Rosie sau ardei nu pun ca nu au proteine. Dupa masa iau ceva dulcea care si de acolo mai iai cca 15g pro.

| Kerre a răspuns:

80-100g de proteine la o singura masa este mult prea mult, corpul nu reuseste sa o "ia" deodată. La o singura masa ai nevoie de aproximativ 30g de proteine ( Acum depinde de tine, tipul somatic / problemele de sanatate etc.) La masa de dupa antrenament ai nevoie de mai multe proteine pentru a grăbi procesul de refacere a fibrelor musculare care au fost "rupte" in timpul antrenamentelor.
Încearcă sa iti faci un plan alimentar care sa conțină aproximativ 4-5 mese care sa consumi toți nutrientii de care ai nevoie, nu tot la o masa.

| JusTPauL explică (pentru Kerre):

As putea avea probleme de sanantate daca iau asa multa proteina la o masa? Faza e ca daca o impart in 2 nu ma satur.
Am 5 mese daca pun si suplimentele.
Dupa antrenament iau gainer, bcca, glutamina, vitamine si un sniker. Iar dupa cel mult o ora iau cina.

Digestia dureaza cateva ore bune, stai linistit, proteinele nu se absorb instantaneu, organismul are timp sa le absoarbawinking
Oricum nu le folosesti pe toate. Catre muschi pentru hipertrofie de abia daca se duc cateva grame pe zi.

| JusTPauL explică (pentru aXy99):

Ma gandesc ca muschii absorb atata proteina cata au nevoie pentru refacere. daca antrenamentul e mai dur are nevoie de mai multa proteina.
Din cate stiu carbohidratii ajuta proteina sa ajunga mai repede in mischi, deci ceva dulce dupa masa este bine venit.

Fa un calcul. Cate kg cresti intr-o luna (eventual scade gramele/kg de grasime) imparte la 30 si vei vedea cate grame cresti intr-o zi. FOARTE putinwinking (sa zicem 500g muschi intr-o luna, 16.6g pe zi, atatea proteine se duc catre muschi si asta cand esti la inceput, ca dupa cativa ani de abia daca cresti cateva grame)

Totusi, balanta de azot trebuie sa fie pozitiva pentru hipertrofie, deci ai nevoie de aceste proteine.
Daca prin ceva dulce te referi la ciocolate, napolitane, inghetate, te voi dezamagi, nu ai nevoie de ele. Legume, fructe, cereale, carbohidrati de aici iti trebuie. laughing

| JusTPauL explică (pentru aXy99):

Am crescut 2kg in 3 saptamani,, dupa 5 saptamani de sala am facut pauza 8 zile in care am mai crescut inca 2 kg. In astea 8 zile nu am lucrat si nici n-am luat suplimente de nici un fel. Doar ceva alcoolhappy

2kg de masa musculara greu de crezut

| JusTPauL explică (pentru RAY):

Nu pot zice ca e doar masa musculara, dar nici n-am grasime, abdomentul meu este plat.
Greu de crezut ca am pus 2kg in 3 saptamani de sala sau 2kg in 8 zile de pauza?
Acum aproximativ 2 luni de zile, aveam 73kg, iar acum cantarul arata 80 fara 200g sa zic asa.
3 mese bune, 1 shake proteic, 1 gainer, 5g creatina.(gainerul de la dimatyze nu a fost de 3 cupe cum zic ei, doar una si jumatate.

Pe viitor voi face un articol despre culturism cu foarte multe dovezii stiintifice si explicati, in prezent fac unul cum sa slabim sanatos si fara a ne infometa, sunt doua diete populare atkins =carnivor, vegana=vegetarian, iti dai seama ca sunt fanatici in ambele tabere, voi incerca sa le impac cumva