| ItsMatrix a întrebat:

Daca sari coarda ajuta la abdomen cat si la musculatura corpului?
La fel ca si cum as alerga?
Adica in loc asa mai tot alerg 30 minute in fiecare zi, este eficient sa sar coarda vreo 10 minute?

Ajuta la ceva? Abdomen ..etc?

Funda!

Răspuns Câştigător
| Nickname1890 a răspuns:

Raspunsul este foarte relativ o sa incerc totusi sa-ti explic cateva principii.

In primul rand atat atunci cand sari coarda cat si cand alergi principalii muschi pusi in miscare sunt cei ai picioarelor, fesierii zona lombara si putin abdomenul! (iar cand vorbesc despre alergare ma refer la jogging, alergarea de cursa lunga, daca intram la capitolul sprint, lucrurile stau altfel, acolo lucreaza absolut toti muschii corpului)

Atat alergatul cat si saritul corzii sunt activitati cardio, asta inseamna ca au rolul de a ridica pulsul astfel incat sa arzi grasimi. Daca vrei doar sa lucrezi muschii sunt alte exercitii mult mai eficiente.

Iar despre timpii aceia 30min alergare inlocuite cu 10min coarda raspunsul este DEPINDE. La fel presupun ca scopul este arderea de calorii iar asta este relativa in functie de viteza de alergare, intensitatea sariturilor. Dupa parerea mea 10 min sarituri usoare nu prea echivaleaza cu 30min alergare usoara.

3 răspunsuri:
| greyhound a răspuns:

Sunt acelasi lucru dpdv al tipului de efort dar nu stiu cate calorii arde fiecare. As zice ca sunt cam la fel.
Mai poti sa te uiti la asta
http://fitclub.ro/cura-slabire-nutritie/tabel-calorii-consumate

| PreaDulcePreaFin a răspuns:

Daca vrei sa scapi de burta, da e bine sa sari coarda.

| andrw1929 a răspuns:

Mda cam asa ceva insa eu zic ca mai bine ai alerga big grin!
Parerea mea!
Toate cele bune!