| Ianuss a întrebat:

Daca stau degeaba si transpir, inseamna ca ard calorii si fac sport? ca oricum daca stai tot faci ceva

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Transpiratul nu inseamna ca pierzi calorii, inseamna ca te dezhidratezi

| relian a răspuns:

Inseamna ca stai pe loc si pierzi apa din organism. Transpiratia nu este = sport, sau pierdut calorii, desi multi asa cred.
Mai is unia care se mai infasoara cu folie de plastic in jurul suncilor, crezind ca daca transpira vor pierde acele sunci prin transpiratie.

| johnnny123 a răspuns:

Da, dacă stai degeaba înseamnă că faci sport.

| StoicAnalysis a răspuns:

Am experimentat si eu tot felul de metode. De la sport pana la diete. Dupa 2-3 ani de incercari, am constatat si apoi confirmat din anatomia umana, ca sportul este benefic pentru o buna functionare la capacitate mare a corpului si pentru reducerea riscurilor anumitor boli fizice si psihice. Insa nu are un impact major in slabire.

Impactul major pentru pierderea grasimii consta in cantitatea calorica pe care o consumi. Nu conteaza ce consumi, pe cat de mult conteaza cand si cat consumi. Adica, pentru asta, ai nevoie sa cunosti cate calorii arde corpul tau zilnic. Si dupa asta sa ti cont atunci cand mananci, cate calorii obtii la fiecare masa si sa faci calculul.
Un exemplu ar fi: Daca sa zicem ca tu arzi 2700 de calorii pe zi, tu ar trebui sa mananci mai putin de atat zilnic. Gen 2300-2500 de calorii zilnic.

In felul asta tu intri in deficit caloric, si corpul tau va fi nevoit sa consume resursele necesare din grasimile pe care le ai acumulate. insa e important sa faci si sport, pentru ca organismul tau va tinde sa consume prima data din masa ta musculara, daca tu nu faci sport. Pentru ca corpul tau gandeste ca atata timp cat tu nu folosesti muschii la nimic, inseamna ca ei sunt inutili si ii va "arde" pe ei prima data. Asta e modul organismului de a scapa de chestiile care consuma energie inutil. Avand in vedere ca muschii tai consuma destul de multa energie.

In concluzie, tu ar trebui sa intri in deficit caloric, consumand mai putin decat poate corpul tau sa arda, si apoi, daca nu vrei sa pierzi din masa musculara, sa faci sport.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Inseamna ca temperatura este mai mare decat comfortul termic.
Arzi calorii si cand dormi, pentru ca exista un metabolism bazal. Un om cu o greutate corporala mai mare, inaltime mai mare etc are un metabolism bazal mai accentuat decat o persoana slaba, scunda etc.

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Daa, faci sport, iti lucreaza lenea.
Cand transpiri iti iese doar apa din organism.Te detoxifiezi si atat.Cand stai iti lucreaza doar RMB asa ca nu arzi calorii in plus

| Amy382010 a răspuns:

Nu, dacă stai degeaba și transpiri înseamnă că ție cald, dacă bei niste apă după ce transpiri adaugi înapoi kilogramele