| vlad_2771 a întrebat:

Daca tii cura de slabire in perioada de crestere e adevarat ca nu mai cresti?

10 răspunsuri:
| valentingb a răspuns:

Pentru a creste,ai nevoie de vitamine si minerale,care stimuleaza secretiile hormonale. Daca mananci mai putin, capetu mai putine vitamine si minerale. De asta,un nutritionist iti face o lista cu ce trebuie sa mananci si o lista cu ce nu trebuie sa mananci,astfel incat sa capeti nutrientii folositori din alimentele mai putine,pe care ai voie sa le consumi. Evita grasimile,mancare grasa, carne de porc, semipreparate din comert:salamuri,pastrama, etc, prajeli, uleiose(seminte, arahide).Nu le elimina complet pentru ca apar dezechilibre. Poti manca si carne slaba, coapta in cuptor in folie de aluminiu sau si mai bine, in hartie cerata.

| deeadeea111 a răspuns:

In general nu este prea in in regula sa tii cura de slabire la o varsta prea mica

| mariukka a răspuns:

Nu este adevarat eu faceam sport si mincam sanatos si am crescut

| Blackyuu a răspuns:

Nu cred ca nu mai cresti nu ar trbuii sa fie o legatura... dar daca ai sub 16 ani nu cred ca ar trebui sa tii cura de slabire.

| MrEvil89 a răspuns:

E posibil sa cresti inalt si slab dar dupa ce te opresti din crestere poti reveni la o greutate normala.nu cresti daca ai deficit de hormonul cresterii.

| TommyHilfiger a răspuns:

Poti tine o cura de slabire prin a te abtine de la mancare. Dar sa nu tii o cura de acea drastica cum gasesti pe internet pana la 18 ani. Risti sa te imbolnavesti!

| Zeuss1smyname a răspuns:

Să înţeleg că ai 1, 63 şi 41 de kg? N-ai nevoie de cură de slăbire. Ai nevoie de nişte consultaţii la un medic psiholog. E clar că ar trebui să mai pui pe tine 10 kg cel puţin, mai ales că eşti în creştere, dar nu vrei să accepţi realitatea.
Ce vârstă ai? 40 de kg are un copil la vârsta de 10-11 ani.

| RaVennARaVen a răspuns:

Eu una tin cura de slabire, dar iau si vitamine.Ma inalt, deci nu cred ca cura ar avea vreun efect negativ asupra corpului. Bine, eu am 17 ani si nah.

| foxxxxxxxxxx a răspuns:

Nu e adevarat ele doar te slabesc doar pentru o perioada de timp

| Ariel28 a răspuns:

Buna! îti pot spune doar ca in perioada de crestere organismul are nevoie de toate vitaminele.Nu este indicat sa tii cura de slabire daca nu ai peste 18 ani, deoarece sunt periculoase si iti poate afecta organismul.Cand esti in crestere mananci mai mult si ai impresia ca nu te saturi.Este foarte important sa dai corpului mancarea necesara, dar sa nu exagerezi. Daca ai impresia ca te-ai cam ingrasat, incearca sa nu mananci seara tarziu si sa nu consumi foarte multe dulciuri, de asemenea apa este foarte benefica organismului si te face sa te simti mai satul. Uita de cura de slabire, nu este recomandata persoanelor foarte tinere.Ca sa spun si o gluma:ceea mai buna cura de slabire este cumpatarea.Te pup si ai grija de tine!