Normal ca conteaza ce mananci si cand mananci.
Si in plus nu este sanatos sa mananci o zi intreaga o ciocolata (580kal) si inca ceva ca sa ajungi la 1000kcal.
Mai ales daca faci si sport trebuie sa fii atenta la ce mananci.
Ideea din spatele sportului este urmatoarea: arzi grasimile iar corpul foloseste caloriile pe care ii le dai in timpul efortului si sa refaca muschii, nu sa le depoziteze in grasime.
Daca mananci o ciocolata intreaga seara toate caloriile ei se vor transforma direct in grasime.
Daca mananci o ciocolata intreaga inainte sa te urci pe bicicleta o parte din calorii vor fi consumate in timpul efortului dar crede-ma nu tu nu o sa arzi toate cele 580 de calorii in 50 de minute de stat pe bicicleta iar restul care nu sunt arse vor fi depozitate.
Este mult de vorbit pe tema asta, dar da conteaza ce mananci.
Dupa antrenament ai nevoie de proteine deci iti recomand un piept de pui/curcan/sau peste cu cateva legume. Dimineata poti sa mananci mai consistent, iar seara usurel de tot si cu nu mai putin de 4 ore inainte de culcare.
Daca vrei sa slabesti e indicat sa nu mananci seara mult, eu de exemplu mananc o ciorba si atat. Stiu ca e greu, pentru mine nu exista tortura mai mare, mai ales ca cea mai mare fericire a mea e sa mananc, dar asta e. Eu de exemplu am facut asta o saptamna si am slabit, nu stiu cat pentru ca nu ma cantersc, dar vizibil, putin, insa e bine pentru o saptamana si daca faci si bicicleta e perfect. Iti recomand dulcurile sa le mananci dupa micul dejun. Daca inveti dupa-amiaza e foarte bine, mananca pe la 7-8-9 OBLIGATORIU, daca vrei sa slabesti n-ai cum fara mancat dimineata, dupa pe la 12-1 pranzul(cam orice ce facut in casa) si dupa seara o ciorba. ne cel m bun regim, nici nu se poate numi regim, dar e ceva acesibil tuturor si care merge, mai ales daca faci sport. Incearca sa fii antent/a si la lipide. si evita procul, daca poti
Hei. Merci. Poi mananc la scoala un sandvis plus mere si mandarine.dar intai simineata iaurt:p apoi mananc pe la 14 ce a gatiti mama, dar nu mult..si mai spre seara inainte de 18 inca cv sa nu`mi fie foame. Vreau sa slabesc vreo 5kg doar :p. Am 1.67. si cam vreau sa ajung la 55 kg
Nu conteaza neaparat ora la care mananci seara. Unii zic ca sa nu mananci dupa 18. Aberatie mai mare nu am auzit, n-ai cum, aia e tortura. Eu mananc o ciorba pe la 8-9-10. Eu zic in felul urmator. Cu cat mananci mai tarziu seara( trebuie sa existe si o limita, nu sarii de 10 ) cu atat stai mai putin treaz => risc mai mic sa mananci altceva ce te poate ingrasa. Si e foarte bine, fa si la bicicleta. Poate ca nu o sa slabesti extrem de repede, dar trebuie sa ai rabdare, stiu ca e greu. dar asta e. Si dulciuri. inceraca niste ciocolata neagra sau batoane fitness cu ce o fii. ceva acolo ca sa nu te chinui prea rau, dar nu seara.
Incerc sa nu am chinui.Slabiciunea mea fcea mai mare e la dulciuri..Mereu simt nevoie de ceva dulce dupa masa, dar am sa inlocuiesc aia cu ce ai zis tu..batoane fitness..si iaurt de fructe. Stiu ca trebuie sa am rabdare. e destul de greu da.o sa am..tre sa fac sa am..numai sper sa dea rezultate..In felul acesta oare intr-o luna cat as slabi? 2kg jumatate?
Daca te tii si de bicicleta eu zic ca s-ar putea chiar mai mult. Mult succes.
Mananca pana in 1800 calorii/zi si fa sport. Nu trebuie sa te infometezi ca sa slabesti.
Conteaza. Deci tu ai o ciocolatala 580 calorii. Tie iti mai raman pentru 3 mese 420 calorii. Foarte putin! Eu am 13 ani, si mananc cam 300-400 calorii la o masa (fac antrenament cu greutati si trebuie sa mananc multe proteine si carbohidrati ca sa pun ceva pe mine). Deci eu daca mananc si o punga mica de chipsuri sau putina ciocolata, imediat se vede, mi se pune pe abdomen Daca chiar vrei sa slabesti renunta la dulciuri, chipsuri, sucuri acidulate, ca altfel nai sanse Si in plus nu trebuie sa reduci la 1000 calorii. 1500 e ok, zic eu. Acum depinde, daca esti raw vegan si bagi multe legume, fructe...
Poti sa manaci 1800 de calori si sa nu slabesti poti sa manaci 2500 de calori si sa slabesti! depinde de cat sport faci de corpul tau....asta nu-mai un nutritionist iti poate spune!