| 21ndstillachild a întrebat:

Daca timp de 1 saptamana alerg de la ora 5, 30 dimineata,o jumatate de ora si apoi ma culc reusesc sa dau jos din putina grasime ce o am pe abdomen,,adica e putina de abia se observa,dar pur si simplu a devenit o obsesie pentru mine, mai ales ca s slab!?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Depinde ce metabolism ai, ce mananci, ce stil de viata ai, etc.
Conteaza nr de calorii consumate pe parcursul intregii zile sa fie mai mic decat nr de calorii arse in ziua respectiva.

O saptamana e o perioada destul de scurta ca sa-ti poata spune cineva exact

19 răspunsuri:
| Reek54 a răspuns:

E ok sa ai o obsesie cu treaba asta (sa elimini grasimea), pentru ca nu te ajuta deloc, ba din contra..iti face rau.
E ok sa alergi o jumatate de ora la acea ora, daca ai mai mult timp..iti recomand mai mult timp.
SI sa nu mai mananci dupa ora 19:00.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Reek54):

De ce sa nu mai manance dupa ora 19? Asta e o tampenie extrem de nesanatoasa

| Reek54 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu este o tampenie, daca mananca dupa ora 19 se va depunde pe timpul noptii, pentru ca noaptea omul doarme.

Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, chestia cu ora 19 e valabila doar daca te culci la 21, maxim 22. Nu ai de unde sa stii la ce ora se culca asa ca e aiurea sa-i spui "ora X" sau "ora Y"

Este recomandat ca ora de culcare sa fie maxim 22, dupa asta m-am luat.
Si chiar daca ar fi o ora mai tarzie tot nu ar mai trebui sa manance dupa acea ora pentru ca noaptea..nu face activitati fizice care sa consume calorii, asa ca..se va depune.

| Dkgray a răspuns (pentru Reek54):

Chiar si in timpul somnului oraganismul consuma un numar considerabil de calorii pentru a mentine temperatura constanta si organele in functiune.
E chiar recomandat ca inainte de culcare sa consumam o masa continand o proteina cu absorbtie lenta si o cantitate moderata de fibre tocmai pentru a oferi organismului niste calorii(care vor fi arse pana dimineata) si pentru a nu pierde masa musculara.

| 21ndstillachild explică (pentru Cosmin86):

Vad ca te pricepi, ce zici pot da jos intr o saptamana?

Stii ca in timpul somnului corpul arde aproximativ 400 kcal? ( ma refer la 8 ore de somn )

Chestia cu ora "X" sau ora "Y" e o greseala tipica a celor care vor sa slabeasca si nu e buna decat sa-ti fortezi stomacul si sa risti sa ai probleme cu sanatea mai tarziu

Da, stiam, nu este o greseala tipica.
Ca stomacul sa nu fie fortat si sa nu "ruleze" in gol poti lua o mica gustare inainte de culcare, un fruct, lapte.
Doar sa nu serveasca cina dupa ora 19:00.

| Reek54 a răspuns (pentru Dkgray):

Nu se pierde masa musculara pe timpul noptii, cum i-am spus si lui Cosmin, inainte de culcare se poate servi o gustare, dar nu cina.

Doar daca se culca la ora 22, altfel poate sa ia cina si dupa ora 19. Eu dupa ora 18 mai am 2 sau chiar 3 mese, mese nu gustari, ultima e la 22:30 aproximativ.

| Dkgray a răspuns (pentru Reek54):

Ramai tu cu conceptiile tale care sunt total gresite.

Vad ca ne contrazicem prea mult, fara rost..pentru ca nu lasam de la noi, eu zic sa incheiem acest subiect, ramanem fiecare cu conceptiile noastre.

Ora 19 e demonstrat medical ca e o prostie, cum explici ca eu mai am mese dupa ( vezi ca am zis la plural ) si nu sunt gras? Sau altii?

Nu conteaza "conceptiile noastre", nici ce zici tu nici ce zic eu, conteaza doar ce e demonstrat stiintific

| Cosmin86 a răspuns (pentru 21ndstillachild):

Depinde ce metabolism ai, ce mananci, ce stil de viata ai, etc.
Conteaza nr de calorii consumate pe parcursul intregii zile sa fie mai mic decat nr de calorii arse in ziua respectiva.

O saptamana e o perioada destul de scurta ca sa-ti poata spune cineva exact

| AlexPiti a răspuns:

Nu are treaba cu alergatul... daca vrei iti dau eu un program de exercitii.Ma gasesti la(alex_serb_m).

| Dkgray a răspuns (pentru AlexPiti):

Pentru a scapa de stratul adipos, indiferent unde ar fi localizat acesta pe corp, sunt indicate exercitiile cardio datorita consumului mare de calorii(aici intra si alergatul), deci evident ca are legatura cu slabitul.

| AlexPiti a răspuns (pentru Dkgray):

Daca alearga poate corpul ei nu e asa antrenat si risca o intindere mai bine incepe mai usor.

| Dkgray a răspuns (pentru AlexPiti):

De la o alergare usoara, cu o incalzire facuta in prealabil nu o sa pateasca nimic sa fim seriosi.
P.S: E baiat.

| AlexPiti a răspuns (pentru Dkgray):

Se mai intampla mai sti...