| DeathLord93 a întrebat:

Daca trag tare la sala timp de 3 luni si iau proteine se va observa ceva? sau daca nu cam in cat timp?

15 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Proteinele te umfla si iti atarna pielea? Prietene, proteinele sunt extrase din mancare si NU te umfla, doar te ajuta sa obtii necesarul proteic de 2 grame / kilocorp, deoarece doar din alimentatie e cam greu. Mai documenteaza-te sau intreaba un medic sportiv. Sunt oameni care au luat sute de cutii de proteine si NU s-au umflat, au avut progrese mediocre pentru ca aveau alimentatia si antrenamentul praf.
Iti recomand sa citesti pe doctor.info ce sunt proteinele. Cunosc destui sportivi care au luat ani de zile si arata foarte bine chiar daca au peste 50 de ani, nu 30 cum zici tu.

| Cosmin86 a răspuns:

Doar daca ai alimentatia si antrenamentul puse la punct, suplimentele proteice conteaza cel mai putin, nu sunt produse-minune, ele doar iti completeaza cantitatea de proteine din alimentatie a.i. sa ajungi mai usor la 2 grame / kilocorp. Ce program de antrenament si alimentatie ai?

| Cosmin86 a răspuns:

Eu iau de doi ani si ceva, mi-a. recomandat dl doctor Serban Damian, si nu bag kg, o portie are aprox 20 de grame, adica echivalentul unui piept de pui de 100 de grame. Sincer, 90 din "mahalale" iau si steroizi pe ascuns. Si sunt destui pe care atarna pielea si nu luat proteine. O sa-ti arat diseara cateva studii medicale despre proteine, chestia ca atarna pielea din cauza lor e un mit popular printre copiii de 15 ani sau persoanele care nu au citit o carte de nutritie in viata lor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Cosmin86):

Pardon, matahale si 90 %
Regimul alimentar e esential, 90 % din proteine se iau din mancare (stii ce alimente contin proteine?) Si 10% din suplimente. Apropo, ce suplimente au luat prietenii tai? Firma si produsul te rog, sa vad eu ce contin pe langa proteine ( asta daca au proteine, sunt destule produse pentru muschi fara proteine, ex creatina )

| DeathLord93 explică (pentru Cosmin86):

Multumesc tuturor pentru raspunsuri in final cred ca o sa incerc sa trag si la sala ca lumea si sa mananc mult si ce o fi o fi happy

| Cosmin86 a răspuns:

Salut din nou.
Te invit sa citesti articole scrise de medici :
http://www.doctor.info.ro/ce_sunt_suplimentele_nutritive.html
http://www.doctor.info.ro/ghidul_suplimentelor_nutritive.html

Faptul ca tu afirmi ca daca iei proteine tragi 2 ore la sala in loc de 1 ora inseamna clar ca nu stii ce sunt astea, proteinele NU te energizeaza, proteinele NU te umfla. Rolul suplimentelor proteice e sa te ajute sa obtii 2 grame / kilogram-corp, fata acea cantitate de proteine muschii NU cresc, indiferent cat de tare tragi tu la sala. Pana la un mom. dat o sa reusesti sa-ti asiguri doar din alimentatie, dar la un moment dat ( daca o sa ajungi vreodata atat de avansat ) o sa vezi ca ai nevoie de vreo 7 mese consistente ( gen 6 oua sau 3 piepti de pui, etc. ) si ca iti fortezi stomacul, asa ca iei o proteina si ai rezolvat problema.

Acum serios, ai prietenei de 15-16 ani care s-au facut matahale ( de muschi? ) doar cu proteine? Poate matahale de muschi + GRASIME, ca sa fi o namila de 100 de kg de muschi la 15 ani e imposibil dintr-un motiv simplu : corpul NU produce suficient testosteron si hormon de crestere. Daca injectezi hormoni de crestere ( ex. steroizi anabolici, care se gasesti si oral in farmacii, ex. naposim ) atunci normal ca te faci ca dracu :)
Si eu aveam in liceu colegi care s-au facut mari cu "whey protein" si "milk & egg" si am aflat apoi ca bagau cicluri de naposim + alti steroizi la greu, deci s-a cam dus dracu ideea ca s-au facut mari cu proteine simple.

Muschii cresc GREU, gen 1-2 cm / an, poate mai greu, cu : alimentatie corespunzatoare ( 5-6 mese pe zi bogate in proteine ), antrenament bine pus la punct ( nu sute de repetari haotice ) + suplimente ( proteine, creatina, glutamina, amino, etc. ). Cu toate astea combinate, dupa 20 de ani ( cand corpul produce suficient hormon de crestere ) atunci in 4-5 ani o sa ai muschi ca lumea, fara grasime. Am vazut destule "namile" care cand se incordeaza se vede clar ca muschii sunt imbibati in grasime, nici nu li se vade vena de pe biceps.

Stii ca sunt si oameni care NU fac sport dar iau proteine, pentru forta si energie zilnica? Si mai stii ca sunt oameni care iau sute de cutii de proteine, dar cu o alimentatie foarte slaba NU isi asigura necesarul proteic zilnic => sunt tot niste firavi, cu toate cutiile lor?

Ah da, mai iti caut studii de la Harvard despre suplimente daca vrei + am eu exemple personale destule. Sincer, valoreaza mai mult decat niste copii de 15-16 ani care cine stie cum s-au facut namile, in niciul caz doar cu proteine :)

| DeathLord93 explică (pentru Cosmin86):

Iti multumesc din nou sincer m-au ajutat mult rasp tale dupa cum am spus si mai sus nu cred ca voi lua proteine ( prafuri si substante) voi incerca sa mananc sanatos si sa trag f mult la salawinking

| Cosmin86 a răspuns (pentru DeathLord93):

Cu placere, eu iti explicam ce sunt si care e rolul lor, e foarte important sa fi informat si sa nu traiesti bazandu-te pe mituri si prejudecati. De asemenea ti-am explicat de ce nu trebuie sa iei acum, o sa vezi dupa 4 ani de sala ca o sa ai nevoie atunci.
Vezi sa ai mai mult de 3 mese pe zi, cu doar 3 mese nu o sa ai rezultate prea bune.
Apropo, ai grija cum tragi "f mult", un muschi are nevoie de 48 de ore sa se odihneasca dupa un antrenament corespunzator, vezi sa nu te supra-antrenezi. Baga 5-6 exercitii a cate 4 serii pentru o grupa mare si 3-4 a cate 3 serii pentru o grupa mica, sa iei pauze de 90-120 de secunde maxim intre serii, pe masura ce oboseste muschiul scazi greutatea a.i. sa mentii 8-10 repetari pe serie.

Si altele, care le inveti tu pe parcurs happy

| Cosmin86 a răspuns:

Ai citit ce ti-am dat? ai inteles de ce pielea atarna de la grasime si NU de la proteine? eu am prieteni pe care atarna pielea si nu au luat niciodata nimic, doar de la bere + shaorma si cola happy

De asemenea, citeste si despre hormonul de crestere si de ce la 14-15 ani NU poti sa fi o matahala INDIFERENT cate proteine bagi, doar daca bagi hormoni ( eventual injectabil ).

In general replici de genul "proteinele nu sunt sanatoase" sau "se lasa pielea pe tine" sunt spuse de oameni care n-au nicio treaba cu nutritia si suplimentele si care nu sunt deloc documentati in domeniu, doar au luat niste prieteni de-ai lor ( probabil cu totul alte suplimente decat proteine ) si asa au tras ei concluzia.

Uita-te la Stallone, a luat proteine + amino + STEROIZI ( injectii ) la greu si la 64 de ani are muschi si nu atarna pielea, in schimb iti arat eu oameni la 20 de ani pe care atarna dizgratios fara sa ia nimic.

| alexandruth a răspuns:

Nu lua proteine, mananca echilibrat si trage normal la sala, nu-ti forta limitele, incearca sa cresti exercitiile din ce in ce mai mult, atunci vei observa ceva. un halterofil profesionist pune 1-2 cm pe an.

| DeathLord93 explică:

Nu sunt un adept al proteinelor dimpotriva am vb cu persoane in domeniu care mi au spus sa nu iau doar ca sunt incepator bine trag destul de mult doar ca eram interesat cam in cat timp s-ar observa rezultate daca iau si proteine

| Cosmin86 a răspuns (pentru DeathLord93):

Poti doar din alimentatie sa obtii o cantitate mare de proteine, important e sa obti 1.5 - 2 grame / kilocorp, cat timp poti doar din alimentatie suplimentele cu proteine nu isi au rostul. Cand o sa fi mai mare o sa vezi ca ai nevoie de 7-8 mese pe zi sa obti aceasta cantitate si atunci vei apela la proteine.
Dar atunci sa ceri sfatul unui medic sportiv, ca pe TPU sunt destui care nu st8u ce sunt proteinele si fac afirmatii ca te umfla sau ca iti atarna pielea, ca asa au vazut ei la niste prieteni de-ai lor care probabil aveau alimentatia praf sau luau steroizi. Mai poti citi pe doctor.info sau sfatulmedicului.ro despre proteine.
P.s. : cele mai bune proteine. sunt in carne, lapte, branza si oua. Stai departe de soia. Incearca sa ai macar 4 mese pe zi bogate in proteine si una sa fie la 30, maxim 60 de min. dupa antrenament (e cea mai importanta masa)

| vladtaurus a răspuns:

In primul rand trebuie sa ai un antrenament complex si o conditie fizica buna, dupa aceea iti trebuiesc mese "valoroase", poti sa iei proteine dar nu cat scrie pe punga, cam la 20 30% din cat scrie sa iei. Sa iei si niste vitamine

| AllyTudy17 a răspuns:

Dawinking am un amic care face sala de 2 luni si ia proteine si se observa happy

| alex201304 a răspuns:

Nu! În 3 luni îţi faci doar încălzirea. laughing.
Sfatu meu e să o iei usor de la început şi sa nu te forţezi.