Bea 2-3 litri de apa pe zi.
Si fa efort la rupere, ca sa fie "folosita" proteina respectiva. Dar stii deja asta, ca doar faci sport de mult
Buna. Ajuta daca bei multe lichide ( eu iti spun din experienta, am probleme cu rinichii!).
Pastreaza greutatea corporala in limite sanatoase, normale. Evita consumul exagerat de sare si nu fa exces cu consumul de alimente bogate in calciu. Bea suficienta apa pentru ca aceasta va fi eliminata de catre rinichi odata cu substantele nocive, dar nu exagera deoarece pentru buna functionare a organismului este nevoie si de uree, creatinina, sodiu, potasiu in anumite concentratii considerate optime. Poti lua suplimente de magneziu acestea previn pietrele care se pot forma la rinichi. Si nu in ultimul rand bea multe ceaiuri.
Ce inseamna "limite sanatoase, normale"?
Adica sa nu ai surplus de greutate, kg in plus fata de cat ar fi normal pentru inaltimea ta. La persoanele supraponderale creste riscul formarii acelor calculi renali.
Aici era vorba de o alimentatie bogata in proteine epntru masa musculara.
Cand pui muschi, ai surplus de greutate, dar NU e grasime, sunt doar muschi.
p.s. : nu exista "normal pentru inaltime", exista doar cat e masa musculara si gat e grasime. Poti sa ai 100 kg la 1.80 si sa arati foarte bine, cu patratele.
Tu ai cerut cateva ponturi pentru sanatatea rinichiulor, unde ai pus problema de aratat bine sau de masa musculara? Ti-am dat sfaturi in general pentru mentinerea rinichilor sanatosi, eu asta am inteles ca vrei. E problema ta daca nu te-ai exprimat prea corect. Si nu m-am referit la normalul de inaltime ci la normalul de greutate conform inaltimii tale. Citeste mai bine.
Nu exista "normalul de greutate conform inaltimii tale", asta e doar pentru oamenii SEDENTARI.
Si cand cineva intreaba de proteine, nu e CLAR ca e vorba de masa musculara? Cum sa dai sfaturi "generale", da concret pe intrebare.
o zi buna
Ba chiar exista niste limite ale normalului de greutate conform inaltimii, greutatea optima in functie de inaltime i se spune. Se pare ca tu nu ai auzit de asa ceva. Si cand cineva aduce vorba de proteine nu vad de ce ar trebui obligatoriu sa ma gandesc la masa musculara. Esti atat de limitat incat asociezi proteina numai cu masa musculara? Ei bine poate ar trebui sa stii ca proteinele sunt de multe tipuri si joaca roluri importante si variate pentru buna functionare a organismului. Asimiliarea de proteine nu ne aduce beneficii doar pe plan muscular. Deci daca erai interesat doar de acest domeniu trebuia sa specifici.
LarisaLariissaa întreabă:
Ciocinta_Alexandru_1976 întreabă: