| Daniel_6553 a întrebat:

De azi am inceput sa ma duc la sala si vreau sa imi fac un program de antrenament pezile( de luni pana duminica, fara zi de pauza). Vreau sa imi antrenez anumite grupe de muschi in anumite zile de exemplu: LUNI: umeri, antebrat; MARTI: tricepsi, bicepsi etc. Imi puteti da un model de astfel de program. Ii rog doar pe cei care au folosit un astfel de program sau care se pricep la asa ceva sa posteze deoarece nu vreau programe in care sa fie aruncate grupele de muschi la nimereala in zile diferite. Multumesc!

3 răspunsuri:
| Eduard a răspuns:

Salut!
Deci ca sa fiu drept si sincer, nu mai lamurit cu nimic.
Nu ai dat nici-un detaliu despre fizionomia ta in primul rand, iar un program fara pauza, rar auzi. Nu stiu cum sa-ti spun nu rezisti nici cu steroizi (poate :).
Hai sa iti sugerez ceva, inainte de a-ti explica niste detalii despre programul pe care din pacate trebuie sa ti-l faci tu. Trebuie, (teoretic) sa citesti cate ceva inainte de a te apuca de ceva. Iti spun si un site bun : http://www.getfit.ro/.
Citeste-i articolele si vei intelege mai multe.

Antrenamentele se fac in fuctie de tipul somatic (slab, potrivit si gras), dupa alimentatie, dupa timp etc. Si in al doilea rand, iti spun ca nu vei avea rezultate daca nu muncesti mult timp. Nu exista sa cresti in cateva luni, exista doar in timp cu o alimentatie echilibrata, antrenamente adecvate etc.

In primul rand ceea ce ceri tu este sa-ti obosesti muschii (sau mai bine zis sa-i suprasoliciti); in acest caz muschii nu mai cresc. Daca esti la inceput e si mai nasol ca ai nevoie de un timp sa te adaptezi.

Ce-ti propun eu e simplu. Da-mi un mesaj privat cu cateva detalii despre fizionomia ta si alte cateva detalii (de ex financiare) si poate te ajut mai mult.

Legat de programul pe care sa-l urmezi fa-i asa: Luni - umeri
Marti - biceps
Miercuri - triceps
Joi - spate
Vineri - piept

Picioarele parerea mea, ca le faci prin geno si fandari fara greutati mai ales daca esti in crestere, eventual aparate, intr-o zi separata.

Antebratul, nu e o problema se lucreaza tot timpul.

Multa bafta!

| andrey910 a răspuns:

Nu e bine sa faci fara pauza...vei fi obosit si vei face antrenamentele degeaba. Eu ma antrenez dupa programul asta:
Luni: Piept si Abdomen
Marti: Spate
Miercuri: Brate (triceps si biceps)
Joi: Umeri si Trapez
Vineri: Picioare si Abdomen

| tapeee a răspuns:

Vezi ca daca vrei sa pui masa musculara corect, trebuie sa mergi regulat, dar cu pauza, nu ca disperatu luni-duminica. Uita-te pe aici: http://getfit.ro/