| Emokid9 a întrebat:

De cate ori trebuie sa fac pe saptamana cu bicicleta de fitness, avand in vedere ca fac 40 minute pe zi? Nu vreau sa arat prea musculoasa sau facuta, vreau sa fiu doar tonifiata si cu picioare subtiri, mai exact sportiva...De cate ori ar trebui cat este suficient ca eu cred ca daca faci in fiecare zi o sa arat prea musculoasa.:-)

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

De ce ai crede ca vei arata musculoasa? Daca-ti antrenezi doar picioarele vei arata asimetrica. "Coprul visat" se formeaza cu ajutorul fiarelor/greutatilor, lucrandu-ti fiecare grupa musculara bineinteles alaturi de o alimentatie specifica obiectivului tau plus odihna. Voi fete/femei nu sunteti "programate" genetic sa aveti un corp de bărbat oricat de mult te-ai antrena tu, nici macar pe aproape. Nivelul vostru de testosteron este mult mai scazut decat al nostru, nu vei fii musculoasa daca te antrenezi. Te poti uita la Oana Dragulescu, ti se pare ca e barbata? laughing Yanita Yancheva sau ce nume are sunt femei FIT e o diferenta uriasa intre FIT si culturism exemple de astfel de fete nu stiu sa-ti mai dau ca nu urmaresc, dar poti caută sa te convingi singura. Tonifierea de care vorbesti se face cu ajutorul alimentatiei, iar cu antrenamentele la bicicleta 2 zile maxim 3. Eu zic sa te mai gandesti si daca chiar vrei ceva te apuci de treaba happy. Nu se antrenează zilnic, cel putin nu aceeasi grupa. Sistemul nervus si implicit grupa musculara pe care o lucrezi, ambele au nevoie de recuperare.

| Emokid9 explică (pentru DovleacTurbat):

Deci ai dreptate cred ca nu m-am exprimat tare bine.

| Emokid9 explică (pentru Emokid9):

Eu am intrebat mai mult pentru ca eu am posbilitatea de a face sport intens desi fac si altele gen cardio etc.si m-am gandit ca daca fac prea mult pe saptamana o sa-mi creasca masa musculara mai tare fix acolo unde nu doresc, in zona picioarelor.:-D

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Emokid9):

Din contra, antrenandu-ti aceeasi grupa de mai mult de 2 ori pe saptamana ( si astea 2 antrenamente trebuiesc facute la distanta de 2-3 zile unul de altul, gen faci luni picioare si mai faci joi, martea antrenand altceva, iar miercurea ar putea fi chiar zi de odihna), antrenand de mai mult de 2 ori plus ca picioarele sunt grupe mari de mușchi, nu le oferi timp de recuperare si refacere ceea ce duce la subdezvoltare, in loc sa creasca se vor manca intre ei, iar tu vei suferi de supraantrenament ceea ce nu e tocmai placut.

Mersi mult de sfaturi ar fi trebuit să mă informez înainte să fac ceva gândește te că înainte când aveam timp făceam vreo 50 minute zilnic doar la bicicleta de fitness, acum voi lua pauză și îmi voi face un programlaughing)

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Emokid9):

Eh, eu am intrat in perfuzii din cauza informatiilor false. Sportul asta e mai complex, muuuult mai complex decat am crede noi. Ai grija cu supraantrenamentul pentru ca cele mai dese cazuri nu sunt din cauza antrenamentelor mult prea dese ci din cauza alimentatie, deci ai grija ce consumi si cat, fara infometare si alte prosti, adopta-ti alimentatia specifica obiectivului, lasa babismele, radio-santurile si restul negativismelor laughing cauta informatii reale, studii facute si aprobate de comisia mondiala a medicilor, doctori sportivi, etc. Succes.

Da mersi trebuie să am grijă și cu alimentația acolo mă descurc puțin mai greu nu prea pot renunța la alimentele nesănătoase da am sa incerc sa fac tot ce este mai bine, mersi mult de sfaturi.;-)

9 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Bibicleta 4 ori si-n restul zilelor daca ai timp fa-i si exercitii pentru abdomen si brate ca sa nu ajungi asimetrica cum a zis dovlecel laughing)

| Emokid9 explică (pentru Adry05):

Asta făceam și fac și acum abdomene, sărituri, cardio etc.;-)