| summer12 a întrebat:

De cativa ani buni am scutire la sport. Fix in facultate s-a gasit un profesor sa imi refuze scutirea pe motiv ca el considera ca sunt apta. Este foarte arogant si comunist, nici nu a vrut sa imi primeasca scutirea. Din moment ce un medic competent si destul de sever mi-a vizat scutirea pe baza radiografiei si a analizelor, are profesorul puterea de a ma obliga sa particip la orele lui? Daca refuza sa imi primeasca scutirea, cui ma pot adresa sa mi se faca dreptate? Este profesorul chiar singurul care decide cine face sport si cine nu?

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Nu are permisiunea.Adreseaza-te decanului facultatii si iti va rezolva el problema.

7 răspunsuri:
| blueangel99 a răspuns:

Nu proful decide cine face sport şi cine nu. Medicul de familie decide. Mergi pe la cabinetul medical, spune-i doctorului/doctoriţei şi poate te ajută. Mai departe... nu ştiuhee hee
Sper să meragă.

| alessia5158 a răspuns:

Citeste intai ordinul acesta ca sa te documentezi intai asupra scutirilor( care nu te scutesc si de prezenta la ore!) http://www.sfatulmedicului.ro/......ort-p_3430 --- dupa care faci o plangere la Rectoratul Universitatii de care apartine facultatea ta( caci, la art. 4 al acestui ordin, se specifica "rectoratele institutelor de invatamant superior vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin" ). Daca afectiunea ta se incadreaza in baremele medicale ale acestui ordin, in acea cerere /plangere mentionezi refuzul profesorului de a-ti primi scutirea, motivul invocat de catre acesta si ceri solutionarea acestui diferend. Numai bine!

| jadir a răspuns:

Medicu decide nu profesoru insa daca profesoru considera ca ar putea fi o facatura te poate trimite la evaluare in centrele de evaluare a sportivilor.In cazul in care profesoru continua si dupa aceea evaluare sa desconsidere scutirea medicala il poti trimite in faza consiliului profesoral si il poti da chiar in judecata.O alta varianta ar fi sa refuzi orele de educatie in schimbul unei sali de forta unde te poti duce doar cu prezenta facand doar experciti pe care tu le suporti.

| gigel68 a răspuns:

Cel mai bine ii mai dai o data scutirea, daca nu ti-o ia te duci la sport (cu scutirea la tine) iar la prima ora, dupa ceva efort ti se face rau, iar o prietena suna la ambulanta... iar daca faci asta ai putea sa chemi si presa.
sau ai putea sa mergi la director cu scutirea si sa-i spui problema ta. oricum sunt putine sanse sa iti dea tie dreptate.

| 이벨 a răspuns:

Bineinteles ca nu! Trebuie sa-i spui dirigintelui! (Sau directorului ca sa-l sperii mai tare happy )

| dustru a răspuns:

Tu decizi si medicul confirma daca e asa sau nu, pentru ca sanatatea e a ta nnu a dom' profesorului.ADRESEAZA -te administratiei cu scutire (docmentul) si explicatiile de la doctor, sau chiar prezenta lui ar fi ceva mai convingator, pentru asa oameni primitivi...

| Lisandra_Lisu_1992 a răspuns:

Dragilor,pentru informatia unora in facultate exista sport medicinal! In functie de afectiunea avuta se face sport...In ideea in care ai probleme cu coloana(este un exemplu doar) se fac exercitii pentru coloana(cu mingea medicinala, etc)