| Joker3134 a întrebat:

De ce lumea nu înțelege că sportul e sănătate? In ziua de azi se mai face sport fata de acum 30 ani? Și 2. In viitorii 20 ani oare se va mai face?

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Ce te face sa crezi ca lumea nu intelege si esti tu singurul care a inteles? Poate lumea intelege foarte bine si nu vrea sa faca oricum.

Apoi, comparatia acum vs acum 30 de ani mi se pare foarte greu de facut. Ca pot sa vina sa raspunda cei care au avut tineretea prin '90 care vesnic considera (cu putine exceptii) ca "inainte era mai bine" si pot sa vina si cei tineri acum, care probabil fac sport, dar acum 30 de ani ori nu erau nascuti ori erau prea mici ca sa stie cum era.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu am avut copilaria in anii 90 laughing
Dar abia in 2004 m-am apucat de sala!

Răspuns utilizator avertizat
| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Pai in 1990 aveai 4 ani, nu? Adica banuiesc ca nu-ti amintesti ce faceau oamenii pe atunci...la asta ma refeream laughing Daca iti amintesti, poti sa faci tu comparatia intre atunci si acum. Eu nu eram nascuta in anul ala asa ca nu pot sa ma bag. big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Anii 90 nu inseamna doar 1990, inseamna si 95, 96, 97, 98, etc. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru Joker3134):

Da, stiu. Daca vorbim de copii, inclusiv replici de genul "Ai luat o nota buna, data viitoare iei si mai buna" iti lasa ceva in subconstient si abia cand esti adult reactionezi.

Multe, daca nu chiar toate, problemele pe care le ai cand esti adult (inclusiv stima de sine scazuta) se trag de la traume din copilarie.

Singura solutie buna e sa-ti rezolvi traumele respective, ori la un psiholog bun ori citind foarte mult. Ideea e ca multi NU le rezolva, ci doar "acopera" simptomene (gen injectii cu steroizi ca sa fie super puternici si asa au incredere in sine, sau muncesc zi si noapte sa faca multi bani - distrugand orice "ramasita" din viata personala, dar faptul ca au bani le da incredere in sine, etc.).

Pe scurt, ca sa intelegi: cand ai o carie dureroasa si tu iei un nurofen forte, nu te mai doare, dar NU tratezi problema, ci simptomele. Si cum trece efectul nurofenului sau musti din ceva rece, durerea revine instant happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Stiu, dar raspunsul meu era in contextul intrebarii care specifica acum 30 de ani. De aia am luat ca reper anul ala...precizarea cu "anii '90" a venit ca o generalizare (+lenea de a tasta). In fine, o sa fiu mai atenta la exprimare pe viitor sa nu fie neintelegeri big grin

| Cosmin86 a răspuns (pentru Joker3134):

Da, exact cum ti-am zis + clasica replica "ala de ia mereu 10 si tu nu"? In principiu devenisem workaholic, macar am luat apartament de 3 camere in buc si aproape l-am si achitat si deja ma gandesc sa mai iau unul (sau un teren sa fac o casa).

Dar acum dupa ce mi-am videcat problema, castig cam la fel, dar:
- nu mai lucrez de acasa (exceptia pandemia asta, cand TOTI lucram de acasa)
- nu mai stau peste program
- nu mai intru pe VPN in weekend sa mai scriu cod

Si prin urmare, viata personala e mult mai calitativa acum.

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Care lume? Pe ce bază pui întrebarea? Ai 5 ani, cu întrebări de ce?

| Alverto a răspuns:

Fiecare cum vrea, nu poți obliga pe nimeni să facă ceva

| ruddy a răspuns:

Nu cred ca cei din ani 90 intelegeau foarte bine beneficiile sportului, dar ei faceau miscara pentru ca nu se putea alfel. Adica acum daca ti-e foame dai 1 click si ai comnadat ce ai dorit fara sa misti. Pe atunci iti era foame, dai si umbla prin piata, apoi apucate de mancare, sau daca erai la sat, toata ziu cu animalele, mai sapai, mai gaseai ceva de facut.

| Cosmin86 a răspuns (pentru ruddy):

Puteai sa comanzi prin telefon, comandam destul de des si sosea in 30-60 de minute.
Sau puteai sa iesi la un restaurant, erau destule si atunci.