La varsta de 18-22 ani este "ultimul salt" in cresterea inaltimii, la barbati.
Daca in aceasta perioada se fac exercitii fizice corespunzatoare (cum sunt si instructiile in armata), respectiv se practica si o viata cu program si alimentatie regulata, atunci inaltimea, dar si musculatura se dezvolta.
Astfel, la terminarea armatei, multi tineri s-au intors cu 3-5cm mai inalti (si deseori si mai muschiulosi).
Avantajul armatei a fost si invatarea disciplinei, a programului regulat etc.
Trag de ei cu tancurile sa creasca mari. E un efect optic nimeni nu se inalta in armata
M-ai facut sa zîmbesc, aducîndu-mi aminte de ce imi zicea adesea tatăl meu inainte de armata, cand aveam 1, 98 m înălțime, ca orice as face, 3-4 cm voi mai adauga la înălțimea mea, iar eu eram îngrijorat ca voi trece de 2 m, caci pentru mine chestia asta chiar a contat. Si asa a fost, de atunci am 2, 02 m, daca inainte intram pe multe usi fara nevoia de a apleca capul, de atunci trebuie mereu sa am grija, si numai bunul Dumnezeu stie cate lovituri am luat la cap din cauza asta. ☺
Nu iti mai raspund la intrebare, deja ai primit raspuns.
E normal. Efortul depus in armata ajuta si atunci mergeau si la 17 ani in armata. Eu am avut soldati de 17 ani (terminasera profesionala) care au cerut sa-si satisfaca stagiu militar pentru a merge in serviciu apoi si sa nu-l mai intrerupa. E normal si pentru ca erau in perioada de crestere.
"tatal meu... când a întrat în armată l-au măsurat și era în jur de 173/174, iar când a ieșit din armată era în jur de 178"
cât timp zici că a stat taică-tu in armată?
Pe vremea tatalui tau care zici ca acum are 50 de ani, armata era obligatorie de la 18 ani, cand o persoana este inca in crestere.Treaba asta ai luat-o in considerare?
Pentru cei care comentează aici, acum 32 de ani în urmă, armata, pe lângă instrucție, însemna și agricultură, șantiere.
Dar, în funcție de armă, unele unități nu erau trimise permanent la astfel de activități.
Creșterea în înălțime, nu se datora faptului că la 18-19 ani, dacă nu dădeai la facultate, te încorpora. Se datora faptului că de la o poziție mai ghemuită din băncile școlare, treceai la poziția de drepți, îndreptai coloana. De acolo este diferența.
Erau unități unde se făcea instrucție și după depunerea jurământului de credință, dar erau și cele unde muncile agricole erau prioritate, înainte de instruire!
Plus o alimentație echilibrată și la ore fixe!
Daaaaaaaaaaaa, in armata ii leaga de maini si de picioare, apoi ii leaga de doua tancuri care trag de ei in directii opuse, ca pe un elastic
SINGURA solutie sa fii mai inalt, din cate am auzit, e sa mergi in spatiu, unde, din cauza lipsei gravitatiei, poti sa te lungesti cu vreo 5 cm in cateva luni
IN REST, daca in armata ajungi ca baiat la 18 si baietii pot creste pana la 23-24, atunci ARMATA NU ARE **NIMIC** DE A FACE CU, CRESTEREA!
(scuzre ca nu citesc ce zic ceilalti inainte sa iti zic ce stiu eu)
Am cautat eu cum se poate inalta dupa 18 ani, de obicei la baieti se poate, inainte de 25 de ani, si da multi spuneau ca au crescut in armata. Este pentru ca au un mod mai sportiv de trai, si programul. Se trezeste devreme si incepe cu exercitiile, de asta. Nu stiu ce mananca, dar ca sa cresti trebuie sa ai si un anumit regim.
M-am si grabit. Exercitii de sarit si intinderi, alergat.
Dincauza ca se practica mult sport, iar pentru oameni sendentari o astfel de schimbare brusca ii face sa creasca.
Daca intra in armata dupa liceu, la 18 ani si facea un an e foarte normal sa mai creasca, dat fiind faptul ca tinerii se dezvolta si la varsta aia. e clar ca si activitatea fizica poate stimula un pic