Noaptea, în loc ca sistemul digestiv si organele tale sa se odihnească, vor munci în continuare pentru a digera ceea ce tu ai servit, de aceea, probabil ai fost "avertizat".
Acum, depinde si ce inseamna "noaptea". Dacă te pui la 3 noaptea sa manânci, ai o problema.
Eu, de exemplu am mâncat 1 singura data până acum (am avut treaba). Ma voi duce sa-mi prepar vreo 5 ochiuri, vreo 100g slaninuta, 500ml lapte; in jur de 450g de cartofi copti, peste lapte voi adauga vreo 120g ovaz + o conserva mica de Rio, 52g cred + pâine (otravă ).
E 21:18, pentru un sedentar, ce fac eu acum e "bomba calorica", in schimb, eu doar asigur surplusul de macro al organismului. Se intampla sa fie "aglomerata" fiindca am avut treaba. Nu e tocmai ok, daca stam sa ne gandim, fiindca in loc ca sisteme organismului (implicit organele) sa-si diminueze activitate, vor munci în continuare, încă câteva ore bune.
Pe naiba nu e bine, stramosi nostri nu aveau 3 mese, sunt povesti de adormit copii, dar e bine sa dormi noaptea ca esti fiinta diurna nu nocturna, ar insemna ca astia care lucreaza noaptea sunt morti toti, organismul se adapteaza non stop
Nu e vorba ca nu ai voie, ci ca noaptea sunt niste cicluri de recuperare ale organismului. Tu daca bagi mincare in tine, dai tot peste cap.
Întreabă-i pe ei.
Ca să fim serioși, digestia este o activitate consumatoare de energie. Fiecare organ al corpului are ritmul lui circadian ( de aproximativ 24 de ore). În timul nopții, dacă nu este plin de mâncare, și stomacul se ofihnește într-un fel, are loc un proces de refacere.
Pentru că tu vrei să dormi în timp ce corpul tău e ocupat să digere. Eu am mâncat la 22 și acum zbârnâi pe aici. Dacă dorm, dorm prost sau am coșmaruri. Mai bine dansez
Nu are nimic daca nu te culci imediat dupa ce mananci, trebuie sa mai stai treaz 60-90 min dupa ce mananci. Stomacul trebuie sa digere mancarea.
Barbiiiiie întreabă: