Explicatie babeste:
Daca faci sport, transpiri.
Daca bei apa dupa ce ai facut sport te racesti la plamni si te doare putin capul.
Profesorii nu te lasa sa bei apa deoarece te poti raci la plamani si e nevoie de internare la spital.Am baut si eu apa dupa ora de sport prin clasa a IV-a si a trebuie sa merg la spital caci m-am racit la palamani!
P.S-Inca un sfat valoros...Cand alergati inspira pe nas si expira pe gura caci asa nu vei obosi si nu te da durea pieptul, gatul, capul si vei putea respira mai usor.
Sper sa intelegi.Profesorii ne vor binele!:*
Poti sa bei apa dar sa nu fie prea rece, faci rosu in gat sau prinzi o durere de cap.
Plamanii si sangele sunt fierbinti. Apa e rece. Toarna tu oxigen lichid peste lava sa vezi ce se intampla.
Este bine sa bei apa dupa sport dar nu fff rece ca dupa aia racesti la plamani. Eu sincer fac atletism si profesorul ( e asa de misto proful ) ma lasa sa merg sa beau cand ne facem scurte intervale. Daca vrei sa bei apa dupa sport va trebui cand alergi sa inspiri aerul pe nas si sa il expiri tot pe nas cat de mult poti ( idealul e sa respiri mereu pe nas, asa fac eu si n-am racit odata ), pentru ca daca il expiri pe gura cand e un timp cam rau afara, o sa racesti la plamani. Inainte sa stiu sa respir numai pe nas, intr-o zi care era ceata afara eu m-am dus sa aleerg si m-am ales cu o raceala
Binenteles ca poti sa bei apa cei dinaintea mea au rapsuns la intrebare, daca apa nu este rece este ok.
Ai voie. faza e ca apa rece nu e buna atunci cand esti infirbantata. daca e apa calduta e ok. la temepratura camerei recomandat.
Este bine sa bei apa dupa ce faci sport, nu este bine in timp ce faci sport.
Poti citi aici pentru mai multe detalii : http://www.121.ro/articole/art3600-apa-si-sportul.html!
Numai bine!