| AvalohAlyn a întrebat:

De ce se baga in lume atat de multi bani in fotbal? Pe jucatori ma refer(la echipele titrate)Adica e vorba de sute de milioane de euro.

Răspuns Câştigător
| Anonimuserr a răspuns:

Pentru a face performanţă fără doar şi poate şi pentru a aduce profituri cât mai mari pentru acel club.
Performanţă ---> bani de la fani prin bilete, bani de la organizaţii ca UEFA FIFA.
CEi mai mulţi bani se bagă în fotbal. Nu degeba i se spune sportul rege.
Există o mare bătălie între cluburi pe anumiţi jucători. UEFA plăteşte bine pentru calificare din grupe în optimi, sferturi seminfinale şi finala. Dar de asemenea sponsorii joacă şi ei un rol foarte important, poate cel mai important în această ecuaţie.

6 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Eu zic ca din pasiune. Lumea iubeste fotbalul, este numit "sportul rege", toata lumea vizioneaza si mai toata lumea pretinde ca se pricepe la fotbal. Seicii vin cu bani la echipele din Europa din pasiune, dupa parerea mea. Bineinteles, exista si oameni de fotbal care investesc la echipe sperand sa castige mai mult, insa cand ai numai vedete in echipa precum are, de exemplu, PSG si le platesti cu sute de mii de euro pe saptamana, nu vad de unde ar veni profitul. E adevarat, biletele, marketingul si drepturile de televizare precum si premiile obtinute in urma castigarii vreunui trofeu important sunt semnificative din punct de vedere financiar, insa nu stiu daca acopera cheltuielile.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Pentru ca este sportul cel mai indragit. Romanii (latinii) spuneau "sa dai vulgului paine si circ" (
panem et circenses). Asta era pretul pentru evitarea revoltelor.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pentru ca fotbalul vinde... nu baga nimeni bani daca ar sti ca nu scoate ceva inapoi

| Drimmero a răspuns:

Simplu,echipele din Anglia primesc cu duiumul din drepturile tv si isi permit orice jucator, dar ei dau 80 pe Martial, 80 pe Sterling si tot asa. In Spania doar Barca/Real isi permit, in Franta doar PeSeJ baga bani, iar in Italia doar Juve mai baga, restul sunt sarace. In Germania Bayern face legea la marketing, dar si campionate unde jucatorii se vand cu sume colosale!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Pentru performanta.

| TheWomanCat a răspuns:

Este un sport greu de executat, sunt multe lucruri de invatat si mult antrenament pana sa ajungi sa te pricepi.Nu toti castiga bine, ci doar cei care stiu sa joace cum trebuie fara greseli, ai nevoie de mai multa rezistenta, viteza si calcul decat este necesar in alte sporturi si plus de asta fotballul este apreciat in multe tari, fiind probabil cel mai frecventat sport.