E vorba de metabolism, arderile din organism. Cei cu metabolism crescut ard multe calorii, si au necesarul de hrana ridicat, si de aceea maninca mult, si nu se ingrasa. Cei cu metabolism scazut, ard putine calorii, si de aceea, oricit de putin ar minca, se ingrasa. Lor le e cel mai greu sa slabeasca. Aveam o prietena care avea 50 de kg, si daca avea 51 considera ca e o problema. Manca doar un fruct, un corn, si un iaurt toata ziua, ca sa nu puna greutate pe ea. Eu as muri de foame daca as minca doar atit la o singura masa . La cei cu metabolism crescut e invers, maninca tone de manicare, si nu se vede, ramin la aceeasi greutate.
Pot fi unul sau mai multi factori:
1. Mancatul prea mult la masa. Organismul se lupta pentru a scapa de prea multa alimentatie din stomac si nu mai cauta sa distrubuie in tot corpul foloasele acesteia.
2. Ar putea avea legatura cu punctul 1: organismul s-a obisnuit sa nu accepte depunerea de grasime. Aceasta este eliminata prin scaunul de la toaleta.
3. Mancatul prea putin. Chiar daca ai specificat ca unele persoane slabe mananca mult, este posibil ca lor sa li se para mult, pe cand in realitate mananca putin la masa.
4. Alimentatie saraca in grasimi. Chiar daca nu este recomandata grasimea animala, grasimea vegetala nu trebuie sa lipseasca din organism.
5. Alte probleme de natura medicala.
Este recomandata o vizita la medic pentru analize.
Nu exista "oricat ar manca"... ia mananca asa:
Dimineata: 14 mici + 4 farfurii de cartofi
ora 11: 16 pulpe de pui + 4 farfurii de carotfi
ora 14: 10 mici + un bol de jumatori + 4 farfurii de cartofi
ora 18: 3 cefe de porc + 4 farfurii de cartofi.
Nu exista "oricat"... oamenii astia daca le pui 16 farfurii de cartofi sau 30 de pulpe de pui, abia gusta din ele...
Si nu, nu e imposibil. Eu am mancat odata 36 de mici intr-o zi + 16 pulpe de pui si multi cartofi, ca voiam sa-mi fortez putin metabolismul.
REPET: cand cineva zice "oricat", cumpara-i mancare de 12 milioane si sa vezi ca nu mananca nici un sfert.
WOW,te-ai simtit bine dupa aia?
Da.
Vezi ateltii de forta cat mananca, Arnold manca 3-4 kg de carne pe zi (+oua, legume, etc.).
Mmda
Pentru ca au un metabolism foarte rapid si ard imediat caloriile, probabil sunt si persoane foarte active.