| Saiancuy a întrebat:

De ce unele persoane care fac sala au aspectul ăla de pompat,adică pare că au oasele mai mari. Unii rămân,musculoși insa își păstrează tonalitatea aia slabă, fit. Nu știu cum să exprim mai bine

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiindca consuma chimicale care ii umfla artificial si temporar.

In orice caz, nu stiu de ce-ti petreci timpul uitandu-te la ei, cand ar trebui sa te preocupe ceva mai bun si mai sanatos, conform varstei tale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de structura osoasă.

| slayer09 a răspuns:

Cred ca vrei sa zici de cei slabi ca si aspect al muschilor dar puternici. Din cate stiu eu muschii se pot umfla dar nu au putere, adica cel care face asta baga proteine si alte substante care doar umfla muschiul. Si cei slabuti si fit, care au masa musculara mica dar fibra densa si tare, aia sunt puternici, ei fac sala fara a baga solutii pentru cresterea muschilor.

| TheStrategist a răspuns (pentru slayer09):

"Bagă proteine și alte substanțe", cum adică? Proteinele le luăm cu toții din alimentație: carne, ouă, lapte, etc. Probabil te refereai la steroizi, nu proteine.

| slayer09 a răspuns (pentru TheStrategist):

Sunt proteine la punga, prafuri, sunt mai ok alea, dar tot e artificiala treaba, pentru ca nu isi face corpul aportul prin mancare, prin descompunerea mancarii.

| Cosmin86 a răspuns (pentru slayer09):

Alea tot din mancare sunt extrase, sunt practic mancare concentrata, mai documenteaza-te.
Si nu ai cum sa umfli muschii fara sa ai putere, e IMPOSIBIL ANATOMIC.

| slayer09 a răspuns (pentru Cosmin86):

Tot din mancare o fi extrase, dar sunt procesate, deci e ceva anormal, deci in concluzie nu sunt atat de bune ca si mancarea. Si poate ai dreptate, nu prea stiu eu cum e cu muschii dar cert e ca exista oameni slabi cu putere mai mare decat oameni bine facuti ca si muchi. Si zic asta din experienta mea cand eram mai mic, nu faceam sala, dar faceam flotari, tractiuni la bara, alergam zi de zi eram slab batz dar cu muschii conturati, chiar daca mici. Si puneam la skandenberg pe toata lumea din clasa, la liceu, unii faceau si sala si erau destul de muschiulosi, ii puneam si pe ei, dar mai greu. Si d-asta zic de putere.

| Cosmin86 a răspuns (pentru slayer09):

"deci in concluzie nu sunt atat de bune ca si mancarea" -> dar si pe ele scrie ca NU inlocuiesc mancarea. Stii care e rolul suplimentelor? Sa SUPLIMENTEZE. Nu sunt substante magice, "bagi si ai muschi", NU.

Ideea e asa: tu ai nevoie de 2 grame/kg-corp zilnic de proteina. Sa zicem ca ai nevoie de 150 de grame/zi si tu din mancare poti sa-ti asiguri 120 de grame... aici intervin suplimentele, cele 30 de grame le asiguri din suplimente.

La skandenberg nu conteaza asa mult muschii, conteaza mai mult tendoanele, tehnica (atacurile pe degete, pe incheietura, meciurile in strap -> unde tehnica e diferita, etc.)... am practicat sportul asta competitional cativa ani.