Iti dau sfatul sa nu faci o asmenea tampenie.
Oul fiert are FIX aceeasi cantitate de proteine ( 7 grame / ou ) si nu risti sa te imbolnavesti de salmonela. Cojile da-le dracu.
Mananca 4-5 mese pe zi bogate in proteine ( carne, branza, oua ) si sa ai si ceva carbohidrati ( orez, cartofi, quinoa, paste, brocoli, etc. ). Intre mese mai bagi un fruct sau o salata, sa-ti asiguri si niste fibre vegetale.
Un ou are 7 grame de proteine, un piept mic de pui (100 de grame ) are cam 20 de grame. O bucata de branza de 100 de grame are cam 24 de grame.
Deci orienteaza-te spre mai multe surse de proteine, nu doar ou.
Eu stiu ca trebuie sa mananci multe paste Acum nu stiu fiecare in felu lui
"Acum nu stiu fiecare in felu lui" si de aceea 80-90 % din oamenii care fac sala arata mediocru si dupa 3 ani de antrenamente.
Chestiile astea de nutritie sunt deja cunoscute, nu poti merge pe "eu stiu", se stie deja ce alimente maresc muschii.
Pastele au carbohidrati, ai nevoie si de ei, dar baza tot proteinele raman.
Mi-e asa mi-a zis instructorul meu. Oricum eu nu prea fac sala fac doar cate 1 luna pe vara.
Instructorul tau e cam prost informat. Nu mai suntem in evul mediu sa nu ai acces la informatie, acum oricine poate gasi orice, sunt site-uri specializate, reviste, carti, etc.
Morcov,salata,mere etc. orice are proteine.Cum a spus si Cosmin86 de la ora 7-8 in sus nu mai manca.
Cand am spus eu sa nu mai manance dupa 7-8? Ultima masa sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, nu conteaza ora.
Morcov, salata, mere au o cantitate NESEMNIFICATIVA de proteine si nu te ajuta aproape deloc cand vrei masa musculara, omul vrea muschi, nu sa arate ca miss venezuela.
Un piept de pui are 20 % proteine, un morcov are 1 %, observi vreo diferenta? CAnd vrei muschi trebuie sa mananci carne, branza, oua, in cantitati mari ( de genul 3-4 piepti de pui pe zi, 6 albusuri de ou dimineata, etc. ).
Bine ar fi sa manaci mai multe oua si gatite..si crude, cum vrei dar important e sa ai un program bine stabilit ca daca mananci anapoda.e egal cu 0.Si inca o chestie nu te duce la sala in fiecare zi, pentru ca muschiul, dupa ce l-ai obosit la sala are o perioada de refacere de 48 de ore, si daca tu il fortezi iar dupa scurt timp faci rupturi musculare.Bine-ar fi sa mergi o data la 2 zile.Vezi ce faci, Bafta!
freakadadisk1 întreabă:
Maryanulukual întreabă: