Daca lucrezi de mai multe ori aceeasi grupa, nu ti se mareste masa musculara pentru ca pieptul de exemplu l-ai lucrat de prea multe ori si nu mai are timp sa se refaca tesuturile rupte.Ele trebuiesc refacute prin odihna si multe proteine, tu daca il lucrezi asa, nu o sa mai aiba timp de refacere si nu rezolvi nimic.In plus, daca lucrezi prea mult, intra supra-antrenamentul si nu o sa mai cresti in forta si masa musculara.
Iti dau eu un antrenament bun dupa parerea mea si a altor persoane :
Luni : Piept ( 3 exercitii a cate 8-10 repetari, ) exercitiul 1: impins cu gantere pe banca orizontala (pentru muschiul median), ex2: impins cu gantere pe banca declinata (45grade) (pentru muschiul superior) si poti face dupa aceea fluturari cu gantere.
Marti : Spate, un ex. de baza sunt tractiunile, iti lateste spatele, dupa aia 2 exercitii de ramat dar nu cred ca poti face decat ramat cu gantera pe banca(cauta pe google),
Miercuri : Umeri, ( 3 exercitii care sa includa folosirea deltoizilor superiori laterali si inferiori ( cauta pe google),
Joi: Abdoment, sau te duci la alergat
Vineri : Brate> Daca vrei sa ai brate masive trebuiesc lucrate in aceeasi zi. intai tricepsul si dupa aia bicepsul
O sa arati penibil daca dezvolti doar pieptul
Lucreaza toate grupele.
Si fa-ti o alimentatie speciala pentru muschi, altfel e cam degeaba