Ok bun.
In primul rand la sală să nu stai mai mult de o oră că nu e bine.
Îți faci un program pe care sa l respecți in fiecare saptamana. Aici cu programul nici eu nu stiu ce sa mai cred, ba ca e bine sa faci full body ba ca e mai bine sa lucrezi cate o grupă pe zi sau 2 mici intr o zi.
Oricum, fiecare sală trebuie sa aiba un antrenor pe care iti propun sa il consulți in prima zi. El îți va spune ce e corect sa faci.
As vrea sa prezint si eu niste studii
Rezultatele acestui studiu demonstrează că atât antrenamentul de înaltă frecvență (trei seturi la trei ocazii pe săptămână), cât și antrenamentul cu frecvență joasă (nouă seturi, cu o ocazie pe săptămână) au produs îmbunătățiri similare în ceea ce privește masa slabă și puterea la acești 19 activi, bărbați și femei., după o perioadă de pregătire de opt săptămâni.
Rezultatele acestei investigații demonstrează că rezistența și îmbunătățirea masei slabe sunt similare la participanții antrenați la forța anterioară atunci când se compară o frecvență de antrenament de o dată față de trei ori pe săptămână, completând nouă seturi pe grup muscular. Poate că antrenorii, terapeuții și profesioniștii de exerciții fizice ar putea folosi ambele frecvențe de antrenament în cadrul unui program de formare periodică. Cercetări suplimentare sunt justificate pentru examinarea adaptărilor pe termen lung la o varietate de programe de instruire.
deci rezultatele sunt asemanatoare
Analiza de meta-regresie a studiilor echivalente fără volum a arătat un efect semnificativ care favorizează frecvențele mai mari, deși diferența globală a efectului între frecvențele de 1 și 3+ zile pe săptămână a fost modestă. În concluzie, există dovezi puternice că frecvența antrenamentului de rezistență nu are un impact semnificativ sau semnificativ asupra hipertrofiei musculare atunci când volumul este echivalat.
Astfel, pentru un anumit volum de antrenament, indivizii pot alege o frecvență săptămânală pe grupe musculare pe baza preferințelor personale. există dovezi puternice că frecvența antrenamentului de rezistență nu are un impact semnificativ sau semnificativ asupra hipertrofiei musculare atunci când volumul este echivalat. Astfel, pentru un anumit volum de antrenament, indivizii pot alege o frecvență săptămânală pe grupe musculare pe baza preferințelor personale. există dovezi puternice că frecvența antrenamentului de rezistență nu are un impact semnificativ sau semnificativ asupra hipertrofiei musculare atunci când volumul este echivalat. Astfel, pentru un anumit volum de antrenament, indivizii pot alege o frecvență săptămânală pe grupe musculare pe baza preferințelor personale.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4836564/
Te-ai hotarat cu alte cuvinte, sa-ti blochezi cresterea in inaltime, dupa cum vad, fiindca sala asta face, blocheaza hormonii de crestere in inaltime ( la adolescenti)!
De aceea este recomandata sala sa fie facuta dupa 20 de ani, ca procesul de crestere in inaltime este deja incheiat.
Tu ce vrei pana la urma, sa fii un pitic cu muschi, sau sa mai cresti in inaltime, sa arati mai bine, ca barbat?
Pai nu știu dacă o să mai cresc, acum 2 ani eram deja mai mic și am crescut mai mult în ultimii 2 ani, sunt deja mai înalt decât ambii părinți, mult nu cred că mă cresc oricum
Și oricum, mai fac și o ora zilnic de baschet și de volei, deci nu cred că ar fi o problema asa mare sala
Persoana care ti-a zis ca sala iti stopeaza cresterea in inaltime o poti ignora.Are saraca probleme psihice si trebuie sa o intelegem.Practic bodybuildingul de 10 ani de zile, am antrenat multi oameni, am cunoscut foarte multi sportivi si iti pot spune atat din experienta mea cat si din experienta unor profesionisti de top national ca ridicarea greutatilor NU blocheaza hormonii de crestere. Este doar o prostie scoasa de niste tarani creduli. La sala daca tragi pentru masa musculara nu te antrenezi pe timp, te antrenezi pe serii si numar de repetari pe fiecare grupa, maxim doua grupe/zi cu 10-12 repetari /serie.
Sala este o problema enorma, fiindca INHIBA HORMONII DE CRESTERE!
De aceea sunt avetuizati toti tinerii, sa nu faca sala la varsta cresterii, ca sunt afectati.
Faceti un sport care STIMULEAZA cresterea: volei, baschet si handbal, ca sa fiti ajutati, maia les cei care sunteti micuti de statura.
Uite, aici pe site a fost un baiat care a avut bun simt sa se intaorca si sa-si povesteasca necazul si incapatanarea si cum acum regreta.
Am sa caut topicul lui sa vezi realitatea, fiindca cael sunt mii de baieti, care refuza sa creada si se duc la sala, ca asa fac prietenii lor, dar fara sa accepte ideea ca va ramane o viata un pitic, cu muschi, care nu va ai impersiona pe nimeni.
daca pui urechea la prostiile debiate de siroiusblack si altii nu vei ajunge departe, ca nu eu sunt cea care spune asta, ci documentele stiintifice care atesta asta, dovedind-o.
"în 15 Ianuarie | Anonim întreabă:
Salut, am si eu o intrebare, am 19 ani si am inaltimea 1.72, de la 16 ani nu am mai crescut deloc. Imi poate spune cineva de ce? Parintii, mama are 1.60 iar tatal 1.77, vreau sa mentionez ca de la 15 ani m-am apucat de sala ajungand la 18 ani sa ridic 100 kg la picioare poate asta sa fi avut un efect negativ asupra cresterii sau coloanei? Mai este posibil cumva sa ajung macar la 1.75? Si daca da, cum?"
sursa:
https://www.tpu.ro/......cineva-de/
Iar aici, ai un articol scris de o doamna doctor care este pe acest site:
"in 14 Iulie 2018 | Brigaela a răspuns:
Sala poate afecta cresterea printr-un mecanism mult mai complex: cresterea in masa musculara mobilizeaza prea multe proteine si nu mai rama suficiente ca sa sustina cresterea in inaltime. Iar regimurile hiperproteice inhiba cresterea in inaltime, fiindca inhiba secretia de hormon de crestere. Prin urmare, in adolescenta cam trebuie sa alegi intre muschi mari sau crestere in ianltime.
NU orice sport ajuta cresterea in inaltime, unele o inhiba (in special cele care includ masa musculara mare sau efort excesiv ca gimnastica). Favorizeaza cresterea in inaltime mai ales sporturile in aer liber (expunerea suficienta la soare este foarte importanta), cele care includ alergare si sarituri, precum si inotul, fiindca apa anuleaza gravitatia si lasa libere cartilajele de crestere".
Alegerea cu intelepciune ce doresti sa fii: un pitic cu muschi, sau un barbat inalt si aratos. Nu uita: poti ramane la 1.70m pe viata!
In ce privesc altii acre au deja 1.80 la 15-16 ani sis e apuca de sala, sunt in avantaj fiindca perioada lor de crestere a fost masiva la inceput de pubertate si nu sunt atat de afectati de stagnarea in crestre. dar tie, acaree esti micut la 17 ani si mai ai de crescut doar 3 ani, iti va fi foarte greu sa nu faci ce trebuie acum, ca sa nu ai regrete toata viata.
Tras de fiare≠fitness? Eu asa credeam, tras de fiare voi face, dar si la aparate
Nu prea sunt nici eu pe domeniu si nu as vrea sa vorbesc prostii.
Nu sunt antonime cele 2, dar fitnessul mi se pare ca e mai mult pentru fete, sau si pentru bărbații care vor sa slabeasca.
E totusi o diferență între fitness și bodybuilding.
Pai o sa fac bodybuilding deci, nu fitness
Va costa ceva ca sa ma ajute? Daca conteaza, sala este daso cado
Doar nu te ajută gratis, cel mai simplu rogi un băiat mai bine făcut să îți arate, fără frică sau rușine, sunt convins ca te va ajuta.Acum să îți răspund la întrebări.
Pentru încălzire sunt sute de exemple video pe internet.Alegi o greutate care să nu îți permită mai mult de 10 repetări pe serie.În ce fel să lucrezi degeaba îți spun dacă nu îți arăt.
Faci până îți termini seriile, în general recomand 4 serii a câte 10 repetări cu câte 3 exerciții pe grupă.
Un program eficient mi se pare cel pe grupe:
L-biceps+spate
M-triceps+piept
M-deltoid+trapez
J-triceps+piept
V-spate+biceps
S-picioare+abdomen
Și după antrenament poți băga 15-20 minute de cardio.
Am înțeles, dar picioarele nu le pot face zilnic dupa ce termin cu mâinile? Sau o sa fiu prea extenuat?
Nu e bine să lucrezi in general un muschi in fiecare zi, pentru a se dezvolta are si nevoie de pauza (o zi doua).
De aia ti a dat baiatul de mai sus un program bazat pe grupe, pentru a le da si mușchilor timp sa se refacă. Dacă faci in fiecare zi de ex brate, e degeaba. Muschiul crește in ziele de pauza, nu in timpul antrenamentului.
Și din ce știu, antrenorul ar trebui sa te ajute gratis daca ai abonament la acea sala, totusi pentru aia e plătit. Deci când intrii in sala intrebi si de un antrenor iar acesta te va aborda, intrebandu te cel mai probabil ce vrei sa faci la sala, dându ti si niște informații.
Mulțumesc
Ok bun.
In primul rand la sală să nu stai mai mult de o oră că nu e bine.
Îți faci un program pe care sa l respecți in fiecare saptamana. Aici cu programul nici eu nu stiu ce sa mai cred, ba ca e bine sa faci full body ba ca e mai bine sa lucrezi cate o grupă pe zi sau 2 mici intr o zi.
Oricum, fiecare sală trebuie sa aiba un antrenor pe care iti propun sa il consulți in prima zi. El îți va spune ce e corect sa faci.
Ca alimentație, ce sa mănânc mai mult? D astea din faina, covrigi, pâine, carne, lactate?
Logic ca nu, proteine din carne, oua, fasole, suplimente, batoane proteice
Are nevoie si de paine sa isi ia carbo, si oricum si painea are ceva proteine, care i chestia?
Eu m-am referit la faptul ca are nevoie de proteine din carne, oua nu doar din cereale, paine, proteina animalica este superioara si contine toti amnioazici esentiali
Fara carbo nu ai energie sa faci sport, obligatoriu ai nevoie de carbo