| Alex_Hotaran_1996 a întrebat:

Deja am o luna de cand fac sala si pot vedea ca am slabit destul de mult(5 kilograme), dar supararea mea ii ca nu am prea pus muschii pe mine.Ar trebui sa iau proteine? sau sa continui asa?
Am 16 ani, 83 de kilograme si 1.80 inaltime.
Si inca ceva nu pot sa scap deloc de celulita de pe fund si coapse, am destul de multa si as dori sa scap de ea.
Va rog ajutati-ma.

1 răspuns:
| Cosmin86 a răspuns:

Pai cum sa pui muschi cand slabesti. Cand pui muschi cresti in greutate, cand slabesti scazi in greutate, tu vrei sa scazi si sa cresti in acelasi timp? laughing

Poti lua proteine oricand, cand slabesti sunt utile ( concentratele proteice ) pentru mentinerea masei musculare ( cand slabesti PIERZI din muschi, incerci sa pierzi cat mai putin ).

Pe scurt :

cand pui muschi :
- o alimentatie cu multe calorii ( peste 3000 pe zi ), organizata ceva de genul : 60 % carbohidrati, 30 % proteine ( in special carne si peste ), 10 % grasimi

cand slabesti:
- o alimentatie cu mai putine calorii ( 1700-2000 kcal ), organizata ceva de genul : 60 % proteine ( carne slaba, peste oceanic, branza slaba, oua de tara, etc. ), 30 % carbohidrati si 10 % grasimi.