| McNrb a întrebat:

Din Ianuarie o sa incep un loc de munca in ture,printre care si ture de noapte,cum imi pot recupera muschii noaptea, stiu ca la modul general trebuie 8-9 ore de somn seara, ceva sfaturi sa pot beneficia de recuperare?
Precizez faptul ca o sa ma odihnesc ziua si ca nu o sa fie un job solicitant fizic.

4 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns:

Ce au muschii cu somnul? Seara nu poti dormi 8-9 ore, deoarece seara are in jur de 1-2 ore. Poate noaptea. In plus, vara noaptea nu are mai mult de 8 ore si 15 minute.
Ca un om sa fie odihnit trebuie sa doarma cel putin 7 ore stelare. Dar munca de noapte determina ca somnul de zi sa fie mai lung.

| AnastasiaK a răspuns:

Nu contează când dormi, important e ca odihna să existe. Dacă îți asiguri condiții de somn (adică dormi într-o cameră întunecată), organismul tău nu știe dacă e noapte sau zi. Este vorba de melatonina si alte substante secretate la intuneric, deci intunericul contează, nu intervalul orar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E mai rău job sedentar decât unul solicitant.
Ăla ar avea nevoie de mai multe încălzire înainte de antrenamente și după.
Depinde ce program faci, eu nu cred că ești sportiv de performanta și faci antrenamente brutale, ale ar avea nevoie de atâta somn pentru a răspunde organismul bine la ele.
Îți poți împărți antrenamentele in mai puține zile, eu spre exemplu fac 2x pe sapt full body. La fiecare antrenament sunt odihnit și mă recuperez prin alte zile chiar daca dorm mai puțin, cu cardio și exercitii de revigorare. Întinderi etc.

| McNrb explică:

Am omis inca un lucru, sa ma astept la progrese daca sacrific uneori somnul de noapte?