Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, altfel iti fortezi stomacul. Daca nu te culci la ora 21, mai mananca ceva si dupa ora 18, ceva usor, de genul peste cu legume, sau carne slaba de pui fiarta, etc.
Si dupa alergat trebuie sa mananci ceva, pentru refacere, o banana e recomanda ( pentru refacerea rezervelor de glicogen din ficat ) sau proteine+carbohidrati ( ex. piept de pui cu orez, la 30-60 de minute dupa ) sa ajute la refacerea celulelor musculare fortate in timpul alergatului.
Important e sa mananci mancare slaba si de calitate, nu porcarii procesate gen iaurturi sau cu multe calorii.
Cel mai bine ar fi cu o ora inainte sa nu manci nimic si o ora dupa tot sa nu manci nimic sa bei doar apa, in acest mod organismul nu va consuma ceea ce ai in stomac si va consuma depunerile.
Dupa ce mananci trebuie sa faci o pauza de cel putin o ora si dupa aceea poti sa alergi. Trebuie sa mananci ca sa aiba organismul tau ce arde. Si cand te intorci, mananci ceva usor, fructe de exemeplu, iaurturi etc...
E bine sa mananci inainte ca sa alergi cu jumatate de ceas, sper ca te-am ajutat, Fundita?
Pai eu alerg dupa ora 18:30. Iar de obicei dupa 17:00-18:00 nu mai mananc. Deci daca as manca cu 30 de minute inainte de a alerga, un mar(sau alt fruct) /morcov (sau alta leguma de genul)/ iaurt cu 0, 1 grasime sau o supa ar fi vreo problema?
Cu placere.
Uite aici :
http://www.getfit.ro/slabire/regim-slabire/dieta-pentru-slabire.html
Nu e o dieta propriu-zisa ( eu consider dietele ca fiind stupide ), ci principii generale dupa care trebuie sa te orientezi ( ex. proteine cu absorbtie lenta si lipotropice inainte de culcare, etc. ), in alimentatie, ca sa arati bine si sa fi sanatoasa.
Ultima masa trebuie sa fie cu 2-3 ore inainte de culcare, altfel iti fortezi stomacul. Daca nu te culci la ora 21, mai mananca ceva si dupa ora 18, ceva usor, de genul peste cu legume, sau carne slaba de pui fiarta, etc.
Si dupa alergat trebuie sa mananci ceva, pentru refacere, o banana e recomanda ( pentru refacerea rezervelor de glicogen din ficat ) sau proteine+carbohidrati ( ex. piept de pui cu orez, la 30-60 de minute dupa ) sa ajute la refacerea celulelor musculare fortate in timpul alergatului.
Important e sa mananci mancare slaba si de calitate, nu porcarii procesate gen iaurturi sau cu multe calorii.
Phantasmagoria întreabă: