| Sebi1318 a întrebat:

Este bine dacă la 14 ani, am 1, 70 metri, 70kg și folosesc creatină?

21 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu!

| Dismally a răspuns:

Nu prea, creatina iti poate afecta ficatul si rinichii in timp.

| Sebi1318 explică (pentru Dismally):

Aceasta afectează rinichi și ficatul doar în cazul utilizări excesive, sau a luari acesteia greșit, daca este luată regulamentar, nu afectează rinichi și ficatul

| Cosmin86 a răspuns (pentru Dismally):

Tu esti vegetarian sau vegan?

| Dismally a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu, sunt omnivor big grin De ce?

Pai i-ai spus sa nu ia creatina... creatina se gaseste in carne. Deci tu, ca omnivor, consumi zilnic creatina happy

Cantitatea pe care o iei din mancare este foarte mica in comparatie cu cea din suplimentele alimentare, n-ai cum sa le compari pe cele doua.

Ba ai cum... cantitatea recomandata de creatina este de 3-5 grame pe zi, din suplimente... eu din alimentatie am luat si mai mult (eu mananc foarte mult).

Cantitatea recomandata pentru culturism, unde se foloseste ar fi de 20 grame, asta ar insemna vreo 4 kg carne sau 2 kg carne de vita care are o cantitate mai mare de creatine. E cam mult...

20 de grame? De unde ai scos asta, ca in culturism cantitatea recomandata e de 20 de grame? Sigur nu te referi doar la perioada de incarcare (care dureaza cateva zile)?

Ia arata si mie sursele de unde ai scos cifrele astea.

| RobertMoon a răspuns:

Depinde cum arăți in oglinda, niste cifre nu spun nimic. Poți să ai 70 kg și să ai șunci, poți să ai 70 și să ai mușchi you know what I mean.

| Adrian5575 a răspuns:

Eu nu recomand folosirea creatinei la varsta ta.

| Sebi1318 explică:

Am 1 an de sală, circumferința brațului la rece de 34 cm, a pieptului 95, talia 83, și am intrat în pubertate la 11 ani