E normal! Fortezi genunchii, la alergare in panta nu alergi cine stie ce, mai mult inspre mers faci, daca mai si alergi cu 9 Km pe ora, e jale, alergatul normal pe teren orizontal e de 10 Km/h.
Daca alergi cu 10 Km/h orizontal si ai greutatea normala, n-ar trebui sa te doara, dar depinde de om.
Tu ai si greutatea aia in plus, cand alergi e jale.
Din cate stiu banda de alergat este periculoasa, este ca si cum ti-ar trage cate un ciocan in genunchi si ca este mai ok inclinata, dar nu stiu ce unghi.
I-am zis si eu asta. Eu am avut dureri mari de genunchi de la alergare cu 13 Km/h, mi-a zis medicu sa trec la bicla ca e mult mai okey decat alergarea care poate distruge genunchii, ca atunci cand calci, de fapt sari pe genunchi cu greutatea.
Am lasat alergarea si au trecut durerile de tot.
Am inteles ca este mai ok s-o faci la panta. Oricum exista dezavantaje si pe bicicleta si poate problema este si de la o lipsa de incalzire sau ceva. Nu ma pricep, am auzit si eu de informatia cu "ciocanul in genunchi" de la Dragos Patraru pe cand discuta cu Micutzu, insa nu mai gasesc emisiune sa i-o arata, posibil s-o fi sters.
Pai dupa cum am zis, si medicul mi-a zis ca nu prea e ok alergarea.
In panta faci mai mult un mers mai alert, ia mergi tu mai alerg pe banda in panta sa vezi cum te rupe!
Mai ales ca el are si greutate peste normal cu mult, deci alergarea la el este si mai contraindicata. Avea cam 20 Kg in plus parca, iti dai seama cand sare cu greutatea aia pe genunchi cum e?
Pai el zicea ca are kg in plus, asta zic si eu, la greutatea lui nu este alergarea recomandata si cu 9 Km/h si in panta!
Si oricum daca am kg in plus si cineva imi zice ca am, e okey, ca am, nu e nici o problema, daca n-am si zice ca am, atunci are ala o problema. Aveam 90 Kg la 1, 7 m, da, eram gras, aia era.
GiovanniHagi întreabă:
Adrian4444 întreabă: