| patrolevery1 a întrebat:

Este posibil sa ai rezultate mai bune (crestere in masa musculara) cu creatina decat cu gainere? Cand luam creatina am pus ceva kilograme pe mine si cand am inceput sa iau pro mass de vreo 2 luni (nu mai iau creatina), m-am mentinut ba chiar am si slabit 1 kilogram. Mananc bine 4-5 mese pe zi, bine probabil am si slabit ca am avut 2 zile in care m-am culcat foarte tarziu, dar asa in general se poate ca la anumite persoane creatina sa fie mai buna decat un gainer pentru crestere in masa musculara?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Ce creatina si ce gainer ai luat.

in general e bine sa le iei pe amandoua, nu prea are rost sa le compari ca fiecare actioneaza diferit

| patrolevery1 explică (pentru Cosmin86):

Pro mass si creatina de la pro nutrition, sa inteleg ca, creatina nu te ajuta absolut deloc sa pui masa musculara?

| Cosmin86 a răspuns (pentru patrolevery1):

Pro mass e un gainer foarte prost... ia serious mass.

nu mai lua de la firme romanesti gen pro nutrition.

Normal ca te ajuta creatina, e cel mai bun supliment, dar nu te poate ajuta singura.

Serious mass e prea scump si oricum multi dintre prietenii care au luat pro mass, s-au triplat. poate nu e la fel si pentru mine..in cazu asta o sa ma las si voi manca mai mult si mai iau o creatina eventual

Mancatul mai mult costa triplu fata de seriouss mass laughing

Eu dau pe mancare cam 10-12 mil / luna

Da dar probabil tu deja ai ajuns la nivelul de culturist profesionist, eu vreau doar sa pun 5 kilograme pe mine repede sa ajung la o greutate normala si maxim 10 in cati ani o fi rolling on the floor)

In general pui cam 6-7 kg de muschi pe an ( vorbim de muschi pur, daca vrei cu grasime, pui mult mai repede ).

Si nu sunt nici pe departe culturist profesionist... profesionistii mananca de mii de euro happy

Totusi, 10-12 mil/ luna mi se pare cam mult ..eu mananc in general mancare gatita la pranz si seara iar in rest, cereale cu lapte. sandwichuri, oua, branza, sunca, muschi tiganesc ocazional si paste

Uite cam ce mananc eu :

7:30 : fructe
8:30 : fulgi de ovaz sau omleta din 3-4 oua intregi cu branza, paine integrala
11:00 : un pumn de migdale + caju crud
14:00 : muschi de vita cu cartofi sau orez, legume
16:00 : 3 fructe
19:00 : peste oceanic ( somon, macrou sau ton ) + legume + verdeturi
21:00 : cateva iaurturi.

Dar mananc mult si intre mese. Odata am mancat 1 kg de muschi afumat ( 55 lei / kg ) intr-o zi ( stiu ca nu e sanatos, dar atunci aveam pofta ).

Fructe ar trebui sa adaug in alimentatia mea, ca nu prea mananc iar peste mananc si eu dar mai rar, de obicei ton mananc cu spaghete dar tot asa, mai rar

Sa nu iei ton din conserva, ci doar de la refrigerate. Dar mai bine somon sau macrou, au omega 3-6-9 in concentratie mult mai mare.

Si fructele au enzime, care ajuta la absorbtie proteinelor, ar trebui sa mananci de 2 ori pe zi, chiar de 3.

Si adauga si tu migdale/caju/nuci crude, ca sursa de grasimi sanatoase, sunt foarte importante.

Ok, am inteles si mai am o intrebare legata de antrenament. Daca nu trag tare la sala (exemplu-antrenorul imi spune sa fac cu o anumita greutate iar eu scad sau fac doar 7 repetari chiar daca mai puteam 12 gandindu-ma ca la ultima serie o sa fac doar 2-3 repetari fiindca m-am epuizat prea tare la celalalte) se poate si din aceasta cauza sa nu iau in greutate?

" sau fac doar 7 repetari", de ce doar 7? cu 12 repetari cresti greu.

cel mai bine cresti cu 6-8 repetari, cam asa.

16 răspunsuri:
| NDC12 a răspuns:

Daca zici ca ai si slabit 1 kg daca ai luat gainer inseamna ca alimentatia nu e prea buna, daca te-ai culcat foarte tarziu e clar.

Creatina are scopul ei si gainerul are scopul lui, deci fiecare actioneaza diferit.

| BlackBoy99 a răspuns:

Creatina iti da energie in special si mentine apa in corp, cele mai bune ar fi gainerele, dar ai grija ce cumperi nu toate is asa bune. Intreaba si tu, intereseaza-te sa vezi care te-ar ajuta mai multi si mai bine (poti incerca si un Serious Mass).

| patrolevery1 explică (pentru BlackBoy99):

Nu-mi permit 230 lei pe luna chiar nu...

Din pacate asta e un sport scump, sa pui muschi si sa-i mentii costa bani... ( si prin bani nu inseamna 230 pe luna, 230 e putin ).

Dar in fine, obtine maximul cu resursele pe care le ai, ar trebui sa fie suficient, apoi mai tarziu cand o sa ai mai multi bani o sa cumperi mai multe.