Ar fi mai recomandat sa intrebi antrenorul de la sala. El stie mai bine plus ca stie ce e mai bine ce poti si ce iti trebuie
Stau in Danemarca si nu stiu atat de bine limba ca sa vorbesc si ca sa inteleg tot ce zice...
Daca nu stii asta presupun ca nu stii nici sa faci exercitile corect, ceea ce e important. Cauta pe youtube exercitile daca antrenorul nu te poate ajuta, si incearca sa le faci cat mai corect.
Se lucreaza maxim 2 grupe pe zi, minim una, dar iti recomand doua grupe / zi. Mergi cel putin 3 zile pe saptamana, maxim 4 zile.
Vezi ca alimentatia e cea mai importanta, sala = 30 % alimentatia = 70 %.
Da, dar ai google si gasesti programe de sala.
vezi site-urile de specialitate gen getfit.ro, culturism.ro, topculturism. ro
Serios? Cine recomanda asta? Cu siguranta nu vreun antrenor, sau vreun sportiv de performanta, sau chiar cineva care practiva sportul asta si se pricepe cat de cat.
Se lucreaza MAXIM 2 grupe / zi. lucreaza tu cate putin din toate, si daca nu le lucrezi cum trebuie ( 3-4 serii / exercitiu, 4 exercitii / grupa ) stai linistit ca nu cresti in masa musculara, si daca le lucrezi corect cate " putin " din toate, ar insemna sa stai cam 4 ore in sala ceea ce inseamna supraantrenament, ceea ce =>> Nici asa nu cresti in masa musculara.
Iti las programul meu de la sala:
Luni - Piept
Marti - Biceps
Miercuri - Picioare si Antebrat (daca doresti)
Joi - Spate si Triceps (sau triceps sambata)
Vineri - Umeri si Trapez
Imi merge foarte bine cu el. Exercitiile le gasesti pe net, eu fac maxim 4 exercitii/grupa (cele mai importante).
3 zile pe saptamana sunt de ajuns si poti lucra cam asa :
Luni : Piept + biceps
Miercuri : Spate + triceps
Sambata : Picioare + umeri + abdomen
Picioare
1. Genoflexiuni cu bara – 10 X 25 kg; 8 X 30; 6 X 35 (kg/parte)
2. Presa inclinata – 10 X 60 kg; 8 X 80; 6 X 100 (kg/parte)
3. Ridicari pentru gambe din asezat – 3 X 15 rep X 20 kg/parte
Umeri
1. Presa verticala la aparat – 10 X 100 kg; 8 X 110; 6 X 120
2. Ridicari laterale cu gantere – 10 X 10 kg; 8 X 12, 5; 6 X 15
3. Ridicari laterale cu gantere, din aplecat – 3 X 10 rep X 20 kg
Umeri
1. Presa verticala la aparat – 10 X 100 kg; 8 X 110; 6 X 120
2. Ridicari laterale cu gantere – 10 X 10 kg; 8 X 12, 5; 6 X 15
3. Ridicari laterale cu gantere, din aplecat – 3 X 10 rep X 20 kg
Programul meu de antrenament – detaliat si explicat (2)
antrenament-spate-triceps
Data trecuta, ti-am prezentat prima parte din programul meu de antrenament.
Dupa cum ti-am zis si atunci, iti prezint programul meu nu ca sa il urmezi ad-literam, ci sa vezi principiile de antrenament pe care le folosesc, si sa le adaptezi la propriu tau program.
E un program de 3 zile pe saptamana (de obicei luni, miercuri si sambata). Impartirea pe grupe musculare este urmatoarea:
Luni: Piept + Biceps
Miercuri: Spate + Triceps
Sambata: Picioare + Umeri + Abdomen
Baza programului sunt exercitiile compuse, cu greutati libere (impins cu bara, indreptari, genoflexiuni cu bara, ramaturi, tractiuni, etc). Pentru ectomorfi (si nu numai), exercitiile compuse sunt cele mai eficiente, pentru ca folosesc grupele mari de muschi, cu cel mai mare potential de crestere.
Exercitiile folosite
Hai sa vedem exercitiile pe care le fac in a doua zi a acestui program, ordinea lor si numarul de repetari din fiecare. Inainte de fiecare exercitiu, fac incalzirea cu aproximativ 50% din greutatea maxima pe care o sa o folosesc.
Spate
1. Tractiuni la bara – 10; 8 X 5 kg; 6 X 10 kg (greutati la centura)
2. Indreptari cu bara – 10 X 30 kg; 8 X 35; 6 X 40 (kg/fiecare parte)
3. Ramat cu bara din aplecat – 10 X 20 kg; 8 X 25; 6 X 30 (kg/fiecare parte)
4. Ramat cu priza ingusta, la scripete – 10 X 90 kg; 8 X 95; 6 X 100
Triceps
1. Flotari la paralele – 10; 8 X 5; 6 X 10 (kg la centura)
2. Skullcrushers + Impins cu priza ingusta bara Z (superset) – 10 X 10 kg + 10 X 10 kg; 8 X 12, 5 + 10 X 12, 5 kg; 6 X 15 + 10 X 15 kg
3. Extensii la helcometru – 12 X 60 kg; 10 X 65; 8 X 70
Pentru fiecare sedinta de antrenament, iti alegi 2-3 grupe musculare, cel mult, apropiate. Respectiv: azi lucrezi biceps, triceps, si antebrate. Maine lucrezi pectorali, abdomen. Si tot asa, grupe de muschi apropiate. Bafta!
2-3 grupe? esti paralel, la 2-3 grupe trebuie sa stai 2 ore la sala, => supraantrenament.
anonim_4396 întreabă: