| geoconda a întrebat:

Eu nu mai înțeleg! Am nevoie sau nu de calorii ca să slăbesc? Sa zicem ca ieri am consumat aproape 1000 de calorii. Da? Și am făcut și sport, dar imi zicea pe aplicatie ca am ars doar 50 de klcalorii sau am mai făcut în alte zile de imi zicea ca am ars 100 de calorii. Deci, trebuie consumate sau nu daca vreau sa slăbesc? In ce număr?

28 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Trebuie sa tai din rata metabolica 350 de calori si din sport 350 de calori =1kg per 11 zile eu fac o ora de HIT la sala, ard vreo 350 de calori si fac restrictie calorica de 350 de calori, nu e mult, am rata 1700 asa ca consum 1400 pe zi

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Apropo cu cat faci mai mult sport cu atat vei consuma mai multe calori, am testat la 750, 500, 350, diferentele sunt mari, la 750 de calori consumam cu 50% -70% mai mult, la 500 cu 30% si 50%, cu 350 doar cu 20% -30%,conteaza si proteina, carne de vita si carbo lapte cu ovaz, grasimi, eu te as sfatui sa mergi la un curs de nutritie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Deci, trebuie consumate sau nu daca vreau sa slăbesc?
Caloriile se consumă oricum, prin metabolism bazal, dacă stai în pat și nu faci nimic. Prin exerciții fizice, mișcare. Nu te lua strict după aplicație, căci pentru corp, o calorie din aplicație nu este exact o calorie pentru el.

| Cosmin86 a răspuns:

Corpul arde cam 1500 calorii pe zi stand degeaba (+- cateva sute, depinde de metabolism).

| Frank51 a răspuns:

De ce complicați lucrurile? Știu că suntem în 2021, și ca suntem evoluați, dar lucrurile sunt simple. Mănânci mai puțin, și pe cât posibil mâncare sănătoasă, compusa din carne și legume, chestie pe care o poate face oricine fără aplicații, fără calcule de calorii, fără bătăi de cap.

Problema este că nu sunteți capabili să respectați asta, aveți speranțe false, nu puteți susține un stil de viață diferit.

| wildthing a răspuns:

Ce-i ma asa greu de inteles? Pentru a scapa de tesutul adipos, daca mananci/bei alimente care insumeaza 1000 de calorii, trebuie sa arzi mai mult de 1000 de calorii. Daca nici acum nu intelegi principiul, nu stiu ce altceva te-ar putea face sa intelegi.

| geoconda explică (pentru wildthing):

Adică să fac sport încontinuu.

| wildthing a răspuns (pentru geoconda):

Daca ai 80 de kg la 1, 70 m ai destul de mult de muncit. Trebuie sa faci cardio zilnic (cel putin 45 de minute) si trebuie sa fii foarte atenta la dieta. Renunta la zahar si la fainoase. Ti-am mai scris asta si ieri.

Am renuntat de mult. Fac exercitii. Dar nu inteleg cate calorii trebuie sa ard si sa mănânc ca sa slăbesc minim 3 kg pe saptamana.

| wildthing a răspuns (pentru geoconda):

La ce ai renuntat, la cardio? Foarte rau! La cate kilograme ai tu, articulatiile tale nu rezista la alergat, deci ti-as recomanda sa te urci pe o bicicleta medicinala si sa pedalezi IN PLIN, zilnic, cel putin 45 de minute. Nu stiu sa-ti spun cat trebuie sa mananci si cat cardio trebuie sa faci ca sa slabesti 3 kg pe saptamana. Tii dieta cat de stricta poti, adica sa mananci cat mai putin zahar si fainoase, faci cat de mult cardio poti zilnic si urmaresti rezultatele. Daca nici acum nu intelegi, cred ca faci misto de mine.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru geoconda):

Numai un medic i ti poate spune nu noi ca nu stim, mergi la medic, degeaba intrebi aici nu stim.

Nu, nu am renuntat la cardio! Am renuntat la mâncarea nesănătoasă. Nu te gândi că dacă am 80 de kg nu sunt activa, suuunt, si foarte elastica, pot să fac spagatul, roata, podul din picioare. Ha ha.
Nu fac misto, asa sunt eu.

| Mosotti a răspuns (pentru wildthing):

Eu i-am explicat, ca ea cam arde un 2200 Kcal/zi, sa manance mai putine kcal, si va slabit, i-am dat si detalii. I-am zis in mare cam si ce sa manance.
Nu ca trebuie sa arda mai mult de 1000, era arde oricum in jur de 2000.

Doar ca trebuie sa manance un 1200-1400 maxim!

Insa ea vrea si minuni, sa dea jos mult peste noapte.
Nu e multumita cu un 3-6 Kg lunar date jos, adica o rata normala de slabire.

| geoconda explică (pentru Mosotti):

Si ce ex. Ar trebuie să fac? Citi undeva că exercițiile cardio te ajuta sa slabesti dar nu sa si fi în formă, adică masa musculara, de astea, și eu vreau sa am mușchi, adică nu doar să slăbesc. Și ca antrenamentele cu greutati sunt mai potrivite pentru asa ceva, so te fac să arzi calorii in timpul si dupa antrenament. Exercitii HIIT?

Ieri atat am mâncat, undeva pe la 900klcalorii

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Daca ai mancat 900, e f bine, sa nu sari de 1400 sa zicem.
Slabirea nu va fi peste noapte, dar va fi.
Am cam zis ce sa faci.

Mersi! Am o problema oricum cu exercițiile pentru că nu știu ce tip de ex să faccc

| RAY a răspuns (pentru wildthing):

E o mare porcarie sa arzi 1000 de calori, nu e deloc sanatos

| RAY a răspuns (pentru geoconda):

Cum sa slabesti omule 3kg in 7 zile, jesus

| Mosotti a răspuns (pentru geoconda):

Pai te duci la sala, si aia o sa-ti zica exact ce sa faci, nu e problema.

| Alverto a răspuns:

Stai putin că m-a făcut șeful Cosmin sa revin
Daca scopul tău este să pierzi cam 5 kg în 2 luni. Când efectuezui calcule de bază, poti afla că 17500 de calorii în 2 luni reprezintă aproximativ 8750 calorii pe lună sau 2187 calorii pe săptămână sau 313 kcal pe zi. Deci, teoretic, dacă reusești să iti reduci aportul cu 313 calorii pe zi, vei pierde 5 kg în 2 luni.

| geoconda explică (pentru Alverto):

Nu, Nu e asta scopul meu, sorry

| Alverto a răspuns (pentru geoconda):

Ok. Trebuia să pun daca. Dar în orice caz cam atâtea calorii trebuie sa arzi pe zi pentru 2, 5 kg date jos pe luna

| RAY a răspuns (pentru geoconda):

Sa vezi tu reingrasare rapida

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Apliatiile sunt doar orientative suntem diferiti in functie de organism. Cu 1000 de calorii/zi daca mai faci si miscare sigur slabesti CAT-> asta nimeni nu iti poate spune dar 3kg sigur nu Slabitul se face incet la kg tale Sa zicem aproximativ 1kg pe saptamana.
Ce conteaza e sa numeri bine tot ce mananci ca rontaielile au mai multe calorii decat mancarea carbo. Exemplu 100 grame de ciocolata, biscuti etc ingrasa mai mult mai 100grame de orez, iar biscuitii ii mananci si nu simti nimic in stomac, pe cand 100gr de orez te umple.

| geoconda explică:

Tin sa mentionez ca am 80 de kg la 1, 70.

| Kalto a răspuns:

In functie de organism, consumi 1500-3000 calorii pe zi numai din stat jos. Daca nu mananci dai jos imediat. Daca mananci trebuie sa mai arzi si extra

| Mosotti a răspuns (pentru Kalto):

Care 3000? Mai mult de un 2200 nu arde fara miscare in plus.

Pai si daca mananca arde extra, ca daca mananca 1500 de exemplu, arde 700 in plus, si va slab 3 kile lunar asa.
Daca mananca 1200, va slabi 4-4, 3 Kg lunar.